Home

Foto & video 1669 x bekeken 10 reacties

Zeven kleine opscheppers

Eenvoudige viercilinders rond de 74 kW (100 pk) blijven populair. Bovendien wordt bijna 20 procent van deze trekkers in Nederland met een voorlader geleverd. Boerderij testte zeven merken in de praktijk.

Foto

 • Eenvoudige viercilinders rond de 74 kW (100 pk) blijven populair. Bovendien wordt bijna 20 procent van deze trekkers in Nederland met een voorlader geleverd. Boerderij testte zeven merken in de praktijk. De trekkers zijn doorgemeten op het DLG-teststation in Gross Umstadt (D.). Er blijken flinke verschillen te zijn in kracht, verbruik en comfort. Het complete testverslag is te lezen in Boerderij nummer 15, die verschijnt op 12 januari.


  Tekst: Frits Huiden, foto's: Ralf Heil

 • Van Case IH komt de 105 Pro. Fabrikant Steyr bouwt de trekker al sinds 1995 in het Oostenrijkse St. Valentine. De Sisu-motor levert aan de aftakas maximaal 84 pk af. Op trekkracht scoort de Case gemiddeld met maximaal 71 pk. Via de multicontrollerversnellingspook zijn vele functies met een druk op de knop te bedienen.

  Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de Case IH

  Bekijk hier de video van de Case IH

 • De Deutz Fahr Agrofarm 430 is door zijn compacte bouwwijze de benjamin van deze test. De vorig jaar door Boerderij geteste Agrotron en Agrofarm hebben dezelfde motor. Nominaal levert de trekker 61 kW (83 pk) aan de aftakas.

  Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de Deutz-Fahr

  Bekijk hier de video van de Deutz Fahr

 • De 73 kW (100 pk) Fendt 310 Vario is de enige in deze klasse met een cvt. New Holland en Deutz Fahr kondigen een cvt-variant aan voor komend jaar. Mede door de bak en zuinige motor gooit de trekker hoge ogen.


  Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de Fendt

  Bekijk hier de video van de Fendt

 • De John Deere 5100 R is de meest luxe in de 5-serie. De trekker heeft een viertrapspowershiftbak en zeer stille - 71 dB(A) - maar kleine cabine. Aan de aftakas levert de trekker nominaal 61 (83 pk). Opvallend zijn de strakke afwerking en de korte draaicirkel.


  Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de John Deere

  Bekijk hier de video van de John Deere

 • De MF 5445 is geleverd met de schuine steepnose. Het zorgt voor veel zicht rondom tijdens voorladerwerk. Het hefbereik is echter het kleinst en er mag ook maar weinig hydrauliekolie onttrokken worden. De Dyna-4-bak met viertrapspowershift bevalt goed. De Perkins-motor blijkt sterk voor de remwagen met 61 kW (83 pk). Het verbruik is dan ook hoog.


  Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de MF

  Bekijk hier de video van de MF

 • De New Holland is de goedkoopste deelnemer uit de test. De achterbrug van de T5060 stamt uit het Fiat-tijdperk en is daarmee uitgerijpt. De cabine is gedateerd, maar laag. Dat is handig voor lage stallen. De NEF-vierpitter doet het goed aan de aftakas, maar blijkt veel pk’s te verliezen in de aandrijflijn bij de trekkrachtmeting. Ook het verbruik stijgt dan.


  Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de New Holland

  Bekijk hier de video van de New Holland

 • De Valtra N92 heeft het grootste hefvermogen in de test. De cabine is stil en de trekker heeft een uitgebreide schakelautomatiek. Het gebruikersgemak is wel één van de verbeterpunten, zo zijn de knoppen slecht gecodeerd en is het handgas zwaar en onbereikbaar.


  Bekijk hier de uitgebreide fotoreportage van de Valtra

  Bekijk hier de video van de Valtra

 • Behalve droge metingen bij het DLG-teststation in Gross-Umstadt is door een testteam bestaande uit internationale mechanisatieredacteuren van de vakbladen Boerderij, Farmers Weekly, La France Agricole en Top Agrar langdurig in de praktijk getest.

 • Elke trekker is uitgerust met een voorlader naar keuze van de fabrikant. Gewerkt is met een grondbak en palletlepels.

 • Voor de transporttest met een Krampe trailer werd een traject van 50 kilometer afgelegd met heuvels en dalen.

 • Met de vierschaar Lemken-ploeg is een goede indruk te krijgen van trekkracht, transmissie en mogelijkheden van de hef.

 • Aftakasfuncties en de beschikbaarheid van lage versnellingen zijn goed te testen voor een frees.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Koen

  Waarom geen Claas Axos of Arion in de test?

 • no-profile-image

  dick

  Er staan toch al een john deere(motor leverancier) en een massey ferguson(versnellingsbak leverancier) bij de test?!

 • no-profile-image

  Koen

  Maar het ligt er ook aan hoe je die combineert en je moet aan het gebruikersgemak denken, cabine, eigen voorlader

 • no-profile-image

  dirk hoogendoorn

  Nou, lekker dan, geen claas, geen Mc Cormick.

 • no-profile-image

  Koen

  Idd,
  redactie?

 • no-profile-image

  Frits Huiden

  Claas wilde niet met de Axos deelnemen omdat zij deze niet geschikt vinden voor de testgroep. De luxere Arion 400 kon niet tijdig worden geleverd.

 • no-profile-image

  Koen

  Ok, wel jammer

 • no-profile-image

  tom

  waarr is claas???

 • no-profile-image

  sdfsdf

  * Reactie verwijderd

 • no-profile-image

  durk

  Doe ff normaal zij hebben m getest en kraken m niet af. Ze leveren alleen commetaar, maar dat doen ze bij elke trekker. Maar ook complimenten, maar dat zal jij wel niet snappen met die domme kop van je!!!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.