Home

Foto & video 1 reactie

Nicolette Kluijver zakt in de stront

Er zijn dingen die je eens in je leven gedaan moet hebben. Een Utrechtse veehouder en een leverancier van mestbassins helpen bij een uitdaging voor het BNN-programma Try Before You Die.

Foto

 • Normaliter maakt Wiefferink in Oldenzaal verschillende soorten mestopslag. Afgelopen zomer kwam wel een heel bijzondere opdracht binnen. Of ze in twee dagen een mobiel mestbassin van een paar kuub konden maken voor tv-opnames?  Foto's: Wiefferink, tekst: Jacco Keuper

 • Snel wordt een houten kist getimmerd en daarin een foliebassin van 2,5 kuub gemonteerd. De binnenkant van de houten schotten is met vilt bekleed om bezeren te voorkomen. Het doel is namelijk dat BNN-presentatrice Nicolette Kluijver een bijzondere uitdaging aangaat voor het programma Try Before You Die.

 • De opnames zijn op een voormalig fabrieksterrein in Maarssen (U.). Dat is voor de zekerheid grotendeels afgedekt met plastic folie, want er komt ook mest aan te pas. De blondine moet namelijk letterlijk in de stront zakken.

 • Zonder mest geen uitdaging. En mest is iets waar veehouder Arjan van Wijnbergen in Kockengen (U.) verstand van heeft. Hij doet ook loonwerk met een sleepslangsysteem. In zijn Kaweco-tank heeft hij 5 kuub van zijn fijnste rundermest meegenomen, die hij belangeloos ter beschikking stelt voor de opnames. ,,In dit geval is het van de melkkoeien, maar ze hadden ook kalvermest kunnen krijgen hoor.”

 • De filmploeg moet het schouwspel straks wel goed kunnen zien. Daarom wordt aan de ene kant van het bassin een vrachtwagen geplaatst en aan de andere kant een hoogwerker.

 • De cameramannen smullen van het beeld van kolkende mest in het bassin.

 • Terwijl Van Wijnbergen mest in het bad pompt, wordt de BNN-presentatrice in een tuigje gehesen.

 • Nicolette wordt met de telekraan boven de mest getilt. Langzaam zakt ze richting het mestbad.

 • De cameraploeg is met drie camera's aanwezig om geen detail van het schouwspel te missen. Ook worden foto's gemaakt.

 • Door de knieën op te trekken, win je nog net even wat tijd.

 • Als haar voeten de mest raken, gilt de presentatrice het uit. Het is niet alleen het idee van in de mest zakken. De mest in het bassin komt uit een kelder en is daar hooguit een paar graden. Het voelt dus ook koud aan.

 • Maar de kraanbestuurder is onverbiddelijk, dus Nicolette zakt geleidelijk door.

 • Onvermijdelijk krijg je dan ook vieze handen. Het gezicht spreekt boekdelen: de presentatrice moet wel wat overwinnen. Enigszins verbazingwekkend, want het is vast niet de eerste keer dat ze vieze handen krijgt. Ze heeft in het verleden namelijk een landbouwopleiding gedaan en zelfs een melkdiploma en trekkerrijbewijs op zak. We hadden het haar graag even gevraagd, maar ze is volgens de BNN-persdienst niet beschikbaar voor commentaar. ,,Zij zit vol in haar draaidagen." Maar Nicolette, als je je bedenkt…

 • Maar Nicolette zou Nicolette niet zijn, als ze de lol er niet van inziet. Even later is ze wat gewend aan het idee van een mestbad en toont ze breed lachend hoe het goedje haar een mooie donkere huidskleur geeft.

 • Na ongeveer 30 seconden wordt ze uit de bak getild. Maar het is nog niet over. Om er zeker van te zijn dat alles goed op de band staat, moet ze er nog een keer in. Een minuut later zit het badderen er echt op. De cameraploeg heeft voldoende materiaal om er een leuk item van te maken. Het werd zondag 10 januari 2010 om 21.50 uur uitgezonden op Nederland 3. Bekijk hier het fragment »

 • Na de opnames is er nog even tijd voor officiële plichtplegingen, zoals poseren voor een foto met Ronnie Beld, salesmanager bij Wiefferink. En daarna snel onder de douche. Heel lang!

Eén reactie

 • no-profile-image

  Stront is mien Bussiness

  Topmens is dat! Kwam ze laatst tegen in de Radstake. Lekker gewoon gebleven en ook nog tijd voor een praatje.

Of registreer je om te kunnen reageren.