Home

Foto & video 902 x bekeken 1 reactie

WK ploegen in Slovenië

In het Sloveense Moravske-Toplice vonden 4 en 5 september het 56ste WK ploegen plaats. Een Sloveens volksfeest waar spijs en alcoholische dranken rijkelijk vloeiden.

Foto

 • In het Sloveense Moravske-Toplice vonden 4 en 5 september de 56ste wereldploegkampioenschappen plaats. Een Sloveens volksfeest waar spijs en alcoholische dranken rijkelijk vloeiden. De Oostenrijker Werner Eder en de Belgisch-Limburger Roel Cuyvers werden wereldkampioen in respectievelijk de rondgaande en de wentelploegen.  Tekst & foto's: Guus Queisen

 • Het ploegen op het lemige stoppelperceel gaf veel structuurschade.


 • Ton Meuwissen uit St. Joost ploegde zich naar een 12de plaats in het algemeen klassement. Bij het stoppelploegen behaalde hij met 154 punten een 11de plaats. Op het grasland waren 159 punten goed voor een 12de plek.

 • Een televisieploeg uit India had veel belangstelling voor de banden op de trekker van Meuwissen. Ploegwedstrijden zijn in India onbekend. De Indiase tractorbandenfabrikant BKT sponsort sinds dit jaar het Nederlands team en de WK- en NK-organisatie om zo meer naamsbekendheid te krijgen.

 • ‘s Werelds beste ploegers zijn op de kampioenschappen vertegenwoordigd. De Russische deelnemer Pavel Saraev liet echter ploegwerk zien dat zelfs op een regionale wedstrijd in Nederland als slecht zou worden gekwalificeerd. • Met de deelname van de Brabander Bert Beyens had Nederland eigenlijk drie afgevaardigden op de WK. Beyens komt echter uit voor Canada waar hij nu woont.


 • De Oostenrijker Werner Eder zorgde voor top ploegwerk met zijn rondgaande ploeg. Op de stoppel won hij met bijna 20 punten voorsprong op de nummer twee. Dat was voldoende om ondanks zijn tweede plaats op het grasland de wereldtitel voor zich op te eisen. • Wedstrijdploegen is een serieuze zaak. Een internationale jury bekijkt elk onderdeel heel nauwkeurig, zoals hier de openingsvoor van de Zwitser Peter Ulrich. • Hevige regen in de nacht voorafgaand aan het graslandploegen zorgde voor een waterballet. • In een oranje shirt volgt de echtgenote van de Brabantse loonwerker Ad Buys, die in rondgaandcategorie een 10de plaats behaalde, het werk van haar man op de voet.


 • De zeer gastvrije Slovenen lieten iedereen delen in de feestvreugde. De dames tracteerden op zelfgemaakt gebak.....

 • ..... terwijl de heren wijn uit jerrycans schonken.

 • Net als in de Formule 1 beschikt de Oostenrijker Werner Eder over een leger pitspoezen.

 • Opperste concentratie bij Werner Eder.

 • Met de paplepel ingeven. Dat gezegde past de Franse ploeger Vincent Schuhmacher toe. Zijn zeven maanden oude zoontje Eduard volgde de wedstrijd twee dagen op de voet, soms werd het hem echter te veel.


 • Roel Cuyvers uit het Belgisch-Limburgse Neerpelt wist op zijn eerste WK-wedstrijd met acht punten voorsprong op de Schot Andrew B. Mitchell direct de wereldtitel voor zich op te eisen.

 • Naast het nauwkeurig ploegen demonstreerde Vogel en Noot een negenscharige ploeg waarmee minder nauwkeurig werk wordt afgeleverd.

 • Slovenië profiteert van haar lidmaatschap van de Europese Unie. Tal van projecten worden met EU-subsidie uitgevoerd. Ook deze trekker is met subsidie uit Brussel aangeschaft. Een voorwaarde is dat dit dan ook duidelijk zichtbaar is.

 • Net als in de Formule 1 mochten Roel Cuyvers en Werner Eder de champagne over het publiek spuiten.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Fantastisch mooie foto reportage
  en het onderschrift geeft een goede indruk van de stemming Ik heb gewoon zitten te genieten
  De enige keer dat ik zelf naar de wk ploegen ben geweest was in 1962 in oostelijk flevoland vond ik toen ook geweldig en heb toen ook de trekker zonder chauffeur zien ploegen (dat ding is nu in wageningen)Hier ga ik bijna elk jaar naar de ploegwedstrijden in ontario maar dat is niet te vergelijken met wat ik op de fotos zag

Of registreer je om te kunnen reageren.