Home

Foto & video

Heel veel zonnebloemen!

De mailtjes met zonnebloemen stroomden binnen. Kijk snel of jij hierbij staat!

Foto

  • De zonnebloem van Kim Bussink (13) in Markelo (Ov.) is 4,15 meter geworden. Een flinke lengte, Kim, en dat alleen maar door geregeld een beetje water te geven! Daarmee ben je dus vijfde geworden!

  • Dit zijn de zorgboeren en -boerinnen van zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg (U.). Eigenlijk zijn ze met z'n dertienen. Niet iedereen staat dus op de foto. Ze hebben wel allemaal voor de zonnebloem gezorgd. Tijdens een storm hebben ze hem goed vastgezet. De zonnebloem is 4,10 meter lang geworden! Dat is goed voor een zesde plaats, jongens en meiden!

  • Marien van Appeldoorn (12) in Rhenen (U.) is zevende geworden met zijn lange zonnebloem. Marien gaf de zonnebloem regelmatig water en zo werd hij 4,05 meter! Prima prestatie, Marien!

  • Dit zijn Willianne (10), Linette (8) en Tjerk (6) Dijkshoorn in Maasland (Z.-H.). Zij hebben hun zonnebloem heel nauwkeurig laten meten. Hij is 3 meter en 96, 5 centimeter geworden! Daarmee staan jullie op de achtste plaats!

  • Martijn, Wilmer en Dinand Panhuis en Nanouke en Savanna Boeve zijn tussen de 11 en 3 jaar oud. Elke zondag gaan ze naar opa en oma in Voorthuizen (Gld.). In de tuin van opa en oma staat een zonnebloem van wel 3,75 meter hoog! Opa heeft prima voor de zonnebloem gezorgd. Hij gooide er wel eens wat koemestkorrels bij. Zo is hij 3,75 meter hoog geworden. Perfect voor een negende plaats!

  • Elisa Luimstra (11) in Surhuizum (Fr.) staat hier naast haar langste zonnebloem van 3,70 meter! "Hij heeft vier harten aan één stengel", mailt Elisa. "Een soort klavertie-vier-zonnebloem!" Nou Elisa, dat is goed voor een tiende plaats!

  • Petra Engele (8) in Weesp (N.-H.) gaf haar zonnebloemen potgrond en als het droog was veel water. Op 29 augustus was haar langste zonnebloem 3,60 meter! Petra staat hiermee op een gedeelde 11de plaats.

  • Cornelis Jan Hoekman in Hoedekenskerke (Zld.) gaf zijn zonnebloem koude rooibosthee. Ook haalde hij de onderste bladeren eraf, zodat de zonnebloem flink kon doorgroeien. Hij is dan ook 3,60 meter hoog geworden. Een prima lengte en goed voor een gedeelde 11de plaats!

  • Wilko (8) en Kasper (6) Haddering in Wezup (Dr.) gaven hun zonnebloemen paardenmest. Daarmee is de langste 3,60 meter geworden. Jullie staan daarmee op een gedeelde 11de plaats, jongens!

  • Tieo Hofstede (5) woont in Frankrijk. Om precies te zijn in de plaats Chavannes. Frankrijk is een echt zonnebloemenland. Tieo had een zonnebloem van wel 4 meter hoog. Helaas is die omgewaaid. De zonnebloem waar hij bij staat is 3,20 meter lang. Nou, da's zeker niet slecht Tieo! Tieo en zijn vader gaven de zonnebloemen een beetje kunstmest en van tijd tot tijd water.

Of registreer je om te kunnen reageren.