Home

Foto & video 1404 x bekeken

Foto's van boeren (afl. 14)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • In Schijndel wordt hop geteeld. Hierbij de plukmachine. Meer info is te vinden op www.hopoogstfeest.nl.

  Ingezonden door Peter Smits in Schijndel.

 • Gisterochtend keken we uit het raam, mailt Marcel Roelofsen in Grootschermer. We wisten even niet wat we zagen. Er liep een schaap voorbij met een enorm stuk kunstaas (incl. haken) in zijn bek. Een van de haken zat vast in zijn wol en de andere zat vast in zijn onderlip. We hebben snel de schapen in het hok gedaan en de hele handel verwijderd. Het schaap heeft er geen gevolgen aan overgehouden. We vermoeden dat er iets is misgegaan tijdens het vissen op het meertje achter ons huis...

 • Minister Verburg opende donderdag 5 november de Alema-Koudijs fabriek in Ethiopië, een dochter van het De Heus concern. Aan die nieuwe fabriek is een trainingscentrum voor boeren geliëerd. Vanwege de innovatieve aard van het project, alsmede de hoge werkgelegenheid die het creëert, wordt het bedrijf ondersteunt vanuit het Nederlandse Private Sector Investeringsprogramma. • Langs de A32 bij Wolvega is het 'fort Europa'gebouwd door melkveehouders die protesteren tegen de lage melkprijzen.

  Foto: Lenus van der Broek

 • Zondag 18 oktober is naast dat fort een kerkdienst gehouden. Alle leeftijden waren daarbij vertegenwoordigd.

  Foto: Lenus van der Broek

 • De Blonde Bedrijven Dag was een succes schrijft Fredie van Dijk, fokadviescommissielid van het Blonde d’Aquitaine stamboek. Ruim 700 bezoekers uit zowel Nederland, Duitsland en België maakten een trip langs vier Blonde d’Aquitaine bedrijven van verschillende opzet. Hier vertelt veehouder Henk Stegeman in Laren over zijn bedrijf. De promotie die er op deze dag voor het stamboek werd gemaakt leverde ter plekke 15 nieuwe leden op.

 • De koeien van mijn zoon Herwin Prinsen lopen nog steeds buiten en genieten er van. Zulk mooi weer komt rond deze tijd ( 23 oktober, rond twee uur 's middags) niet zo vaak meer voor.

  Ingezonden door Ans Prinsen in Winterswijk-Meddo

 • Jannes Zelhorst in Nagele toont de grote penen die toevallig bovenop de kist liggen. De grootste weegt 1.400 gram!
  .
  Half oktober rooide loonbedrijf Corné Vinke uit Lutelgeest de 5,3 ha. Dat ging dit jaar heel goed. Normaal neemt deze oogst 2 dagen. Dit jaar deden ze het, vanwege de ideale omstandigheden, er een halve dag minder over. Er zijn 680 kisten bvanaf gekomen (128 kist per ha). De peen van het ras Nipomo kwam mooi schoon in de kist.

  Ingezonden door Sytze Bakker in Nagele

 • Hierbij een foto van ons helse kreng, een huis-, tuin- en keukenkoe met haar eeerste Belgisch Blauwe kalveren, en dan nog een tweeling ook. Ik heb veel meegemaakt met die koe, kan er wel een blog over schrijven en misschien doe ik dat ook nog wel, schrijft Bert van Lier in Almaty (Kazachstan).

 • Enkele weken geleden besloot Rijkswaterstaat om borden te plaatsen in Kamperland: oppasen voor grootwild. Zie hier het resultaat.

  Ingezonden door Arie de Koning in Kamperland

 • De CCM-oogst is dit jaar zeer vroeg bij familie Tolkamp in Aalten. Op 19 september dorst loonbedrijf Vreman in Heelweg 5 hectare mais. Het wordt direct op het land gemalen door Jos Luiten in Dinxperlo. De vroege oogst komt door de goede start van het gewas. Al op 14 april werd de grond in één werkgang gespit en gezaaid door Tolkamp Agri Transport. Peter Tolkamp is zeer tevreden over de opbrengst, die hij schat op 12 tot 13 ton per hectare. Het vochtgehalte, gemeten voor het dorsen, bedroeg op één perceel 25 procent en op het andere perceel 32 procent. De ccm wordt gebruikt voor de opfokgelten van de gebroeders Tolkamp B.V. in Aalten.

 • Ik zat aan de kant van de wetering, dat is een brede sloot bij ons achter, mailt Sander van de Burgwal in Bunschoten. Daar liepen onze pinken en ik vond het een mooi gezicht en ik maakte er een paar foto's van. Bij deze!

 • Elbert van Engelenhoven (hier met Ada 2) is dit jaar de winnaar van de kalver-voorbrengwedstrijd bij de oudere kinderen in Echteld. Zijn broer Lennart werd dat bij de jongere kinderen.

 • Het kampioensduo vaarzen op de fokveedag in Echten: De Winkels Monalisa 2 (links) en De Winkels Margje 1 (rechts), beide van H.J. van Driel in Hedel.

 • De ballon trekt op 3 september hard aan de mand waarin de drie winnaars van de Corngold-wedstrijd zitten. Ze maken een ballonvaart van Harfsen naar Daarle, samen met hun bedrijfsvoorlichters van Cebeco Ruwvoeders en Beuker, die deze natte maisgluten leveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.