Home

Foto & video 3 reacties

Trekkers in Brussel voor hogere melkprijs

Veehouders protesteren in Brussel voor een hogere melkprijs. Het verkeer ligt plat, er is heel veel politie en soms een grimmige sfeer. Dat zijn de indrukken van een toevallige passant.

Foto

 • Akkerbouwer en handelaar Gerard Rigter in Eemnes had voor zijn handelsonderneming op 18 juni 2009 een afspraak in Brussel. Op de ringweg trof hij een enorme verkeerschaos en wegafzettingen. Reden: protesterende melkveehouders. Deze weg was ook afgezet. Maar een hekje houdt een grote trekker niet tegen. Dus negeerden boeren de afzettingen en reden gewoon door.  Foto's: Gerard Rigter, tekst: Jacco Keuper

 • De protesterende veehouders hebben er werk van gemaakt. Zo voeren ze onder andere deze mascotte in de kleuren van Duitse vlag met zich mee.

 • Maar ook Belgische veehouders zijn naar hun eigen hoofdstad getrokken. Maar Rigter zag ook tractoren van ver weg, uit Spanje en Polen.

 • Trekkers werden geparkeerd, waarna de eigenaren snel verdwenen, zodat de politie ze niet kon gelasten hun voertuigen te verplaatsen. De politie was in grote getale aanwezig en soms was de sfeer ronduit grimmig, volgens Rigter. De foto's die hij daarvan maakte heeft hij echter op last van de politie ter plekke moeten verwijderen van zijn camera.

 • Trekkers parkeren bij parken. Daar komen ook meegereisde familieleden en midden in plantsoenen worden tenten opgebouwd. De veehouders blijven nog wel even.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Foto's niet maken op last van politie verdomd in welk land ben ik geboren !
  WORD BRUSSEL HET CENTRUM VAN EUROPESE DICTATUUR????
  Toeval of niet mijn internet homepage staat ingesteld op deze van DE STANDAARD en ook na even te gaan loeren bij zusterkrant Nieuwsblad , vind ik nauwelijks IETS (eigenlijk niets) terug van deze protestakties .
  Hier zit een grote sensuur achter volgens mij VREES VOORZEKERS DAT DEZE AKTIES AANTREK KRIJGEN VAN DE GANSE LANDBOUWSECTOR. en zoals een duitse boer uit de deelstaat Hessen op het VRT laatavond journaal gisteren verklaarde DOORGAAN TOT ER IETS WORD BEKOMEN.
  Belgie heeft nu eenmaal ervaring met meerdere soorten boerenkrijgen .
  Dus is men op de juiste plaats
  VEEL SUCSES!

 • no-profile-image

  Luc

  Ik was er ook.
  Natuurlijk was de sfeer grimmig, er staan heel wat inkomens op het spel. Maar om te spreken van dictatoriale acties van de politie? Die was in (enorm) grote getale aanwezig, en die had 3 zorgen: de traktoren zo vlug mogelijk in het centrum van Brussel krijgen zodat het verkeer op de binnenring weer vlot kon, vervolgens moest men de traktoren zo lang mogelijk (lees: tot na de avondspits) aan het Jubelpark houden, en daarna moest men die colonnes traktoren zo vlug mogelijk buiten een straal van 20 km buiten Brussel krijgen. Daar gaat taktiek en diplomatie mee gemoeid, en soms loopt het niet allemaal in het getekende straatje maar het is niet zo dat wij constant het gevoel van intimidatie of dictatuur hadden, integendeel, wij werden op verzoek overal begeleid gedurende onze 120 km tocht, en dat heeft zo zijn voordelen aan de kruispunten en de verkeerslichten. Om nog eens te illustreren hoe men ons zo vlug mogelijk buiten Brussel wilde hebben kan ik zeggen dat wij onder begeleiding van 3 motards gedurende ongeveer 30 km op de autostrade hebben gereden. En dat was ook in ons voordeel! Wat betreft de nieuwsberichten was het de hele dag op TV en radio, en het is misschien omdat er geen "incidenten" waren dat er weinig foto's in de kranten stonden. Maar, bij de top in Straatsburg, weer een paar honderd boerenbetogers --- zal dit in de krant komen ?

 • no-profile-image

  Fam. Vos

  Het Nederlandse journaal meldde vanmorgen behalve wat futiliteiten geen nieuws over de boerenprotesten in Brussel. Het nieuws van een vrouw die boetes kreeg voor het illegaal verkopen van muziek was duidelijk belangrijker. Eindelijk om 13.00 uur werd er wat over de boeren in Brussel gemeld. Het is toch wat dat de Gendarme je heeft gedwongen om foto's te wissen. Dat zegt wel genoeg!!!
  Hopelijk hebben de akties resultaat. Het is toch kolder dat men voor een liter (bron)water meer betaalt dan voor een liter melk!!! Gerard bedankt voor de foto's en groetjes uit Rheinland-Pfalz van een paar oud-Blaricummers!

Of registreer je om te kunnen reageren.