Home

Foto & video 2 reacties

Foto's van boeren (afl.13)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • Marcel Prins (12) begint al na twee dagen volgen van een 'groene opleiding' op het Clusius College te Purmerend al het agrarische ondernemerschap begint te ontwikkelen. Door werkzaamheden is de straat waar aan hij woont afgesloten, maar iedereen (tijdens de ochtendspits enorm veel vanaf de A7!) wie toch doorrijdt keert bij hem voor de deur. Daarom plaatste hij een bord met de tekst: 'Keren ? 1 euro'. Hoeveel hij hiermee heeft opgehaald is nog niet bekend. Tijdens de feestweek werd Marcel nog tweede met het onderdeel 'Sterkste jongen van de Wijde Wormer'. Met dit jong ondernemerschapstuntje krijgt hij, wat mij betreft, de titel 'slimste boerenjongen van Wijde Wormer'!

  Ingezonden door Marnix Knetemann in Wijde Wormer

 • Eppie de Vries stuurt een groet van een Belgische varkensslachterij die vooral zeugen slacht voor het Duitse Tönnies. Hij werkt dan wel in België, maar woont met zijn vriendin in Polen.

 • Ze varkenshouders sponsoren de voetbalvereniging Irene/Zwanenberggroep in Sint Michielsgestel. "Wij ondersteunen de club in ons dorp en tegelijkertijd komen wij als ondernemers-varkenshouders in beeld bij een grote groep mensen", vertelt initatiefnemer Paul van der Meijden. ,,De inwoners maken nu op een andere manier met ons kennis. De sponsoring is voor mensen een mooie aanleiding om vragen over mijn bedrijf of de sector te stellen."

  Op een veldbord staan de namen van de zes sponsors en een verwijzing naar de website varkensenzo.nl.

 • Op het mais- en grasdemoveld in Havelte staat een kunstkoe. Die is al gestolen. Oplettende klanten van HendrixUTD herkenden de koe en belden door waar die koe stond. Ze staat inmiddels weer keurig op haar plek.

  Ingezonden door Wim Jaspers

 • Het uienzaad staat er goed bij bij teler Jean Groeneweg in Midden Frankrijk. Er zal rond half augustus worden geoogst. De opbrengst lijkt hoog ondanks ziektedruk in het voorjaar en een beetje tekort aan zon in de bloeiperiode.

  Ingezonden door Jolanda Stolk in Nagele

 • De verrassing was groot deze week. Alle zoogkoeien hadden allemaal gekalfd, dacht ik. Toch niet. Afgelopen woensdag lagen er opeens twee hele kleine kalfjes in de wei. Ze wegen niet meer dan 25 kilo, maar ze zijn supergezond. Beide drinken nu onder de koe en het gaat heel goed met ze. De eerste dag zijn ze wel even een beetje biest met de fles bijgevoerd.

  Ingezonden door Marcel Roelofsen in Grootschermer

 • Bij mijn buurman Jan de With zag ik de dwerg geitjes wel heel erg leuk bij elkaar liggen...

  Ingezonden door Hessel romkes in Nagele

 • Beregenen van aardappelen.

  Ingezonden door Örjan Schrauwen in Zevenbergen (N. Br.)

 • Guus (5) geeft dit pas geboren kalfje zorgvuldig de eerste biest.

  Ingezonden door Agnet Schipper in Marijenkampen (Ov.)

 • Als groot liefhebber van het Belgische paard heeft Jan Weggemans uit het Drentse Wachtum lange tijd met deze Belgen gewerkt ( zie foto ). Hier is Jan bezig met zijn 2 schimmels de akker op de Grevings te bewerken.

  Ingezonden door Geert Buls in Dalen

 • Onze katten zijn dol op verse melk, mailt Kirsten Engelsma in Easterein

 • Deze man beweerde 80 te zijn, schrijft Anton van Engelen vanuit Kandahar in Afghanistan. Deze man holde in de omgeving van Dar e Suf in de Afghaanse provincie Samangan voor hem uit de bergen over om de linzen, saffloer, kikkererwten, 'moshun' (soort erwten) te laten zien: niet bij te houden. En hij plukte een bosje wilde uien-bloemetjes om aan ruiken. Het zijn bijzondere mensen en een bijzonder land.

 • In het Franse departement Mayenne is al sinds woensdag 20 mei een volledige leveringsstop aan de melkfabrieken gaande, schrijft Karla Balkema in Quelaines. Op zijn vroegst maandag 25 mei 17:00 uur wordt weer geleverd. In het departement zitten ruim 120.000 koeien op de melkcontrole, dat is elke dag toch zo'n 3 miljoen kg melk die de put in stroomt. Ook Karla en haar man hebben de melk moeten laten weglopen, bewijst de foto.

  Wie meer wil lezen over de Franse acties zie www.ouest-france.fr of deze site of deze site.

 • Tijdens de Libelle Zomerweek, die gehouden is op het Muiderzand tot en met 17 mei gaf de Stichting Promotie Kalfsvlees aan de bezoekers voorlichting over gecontroleerd kalfsvlees. Tijdens het bereiden van een lekker kalfsvleesgerecht brengt chefkok Huub Oudshoorn de voedselveiligheid, tracking & tracing, dierenwelzijn en controles onder de aandacht.

  Ingezonden door de Stichting Promotie Kalfsvlees

 • Nabij het natuurgebied De Rottige Meente te Nijetrijne botert het goed. In een weiland aan de Lindewijk staan de boterbloemen in volle bloei. Een lust voor het oog.

  Ingezonden door Lenus van der Broek in Wolvega

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  dit zijn geen varkens maar runderen

 • no-profile-image

  bile

  ik wil opleiding boederij niveau 1
  als juile hebben contact me

Of registreer je om te kunnen reageren.