Home

Foto & video 3 reacties

Boerenfoto's van boerentrots (afl. 10)

Boeren zijn vaak maar wat trots op hun sterke trekker, de allerbeste splinternieuwe combine of het oudje dat het nog steeds doet.

Foto

 • Het loonbedrijf is mtr 2 maaidorsens bezig graszaad te dorsen vlak voor het gaat regenen.

  Ingezonden door W. de Jonge in Westernieland

 • Sinds een week is mijn zoon in het bezit van een cormick 440, schrijft een trotse Eggie Veltink in Oud Lutten. Daarvan zijn er maar 1650 gemaakt. Het is een trekker met turbo, dat was in de jaren 60 iets aparts.

  Egie is een echte McCormickfan, blijkt ook wel uit de twee powerpoiints die hij meestuurde.

 • In Flevoland is de erwtenoogst in volle gang. Loonbedrijf Breure in Swifterbant is hier druk mee.

  Ingezonden door Dirk-Jan Vliek in Dronten

 • Het maaiseizoen van de wegbermen is weer begonnen. Deze Vredo VT2516 met vangrailmaaier van henssen bv te schinnen is er weer klaar voor. Echt een machine om trots op te zijn om op te mogen rijden.

  Ingezonden door Denny Jessen in Einighausen

 • Dit voorjaar heeft onze zoon samen met zijn zwager een agrarisch loonbedrijf (Brouwer/Zijp in Middenbeemster) overgenomen. Wij zijn er trots op dat ze dit in deze economische moeilijke tijd aangedurfd hebben.

  Ingezonden door Tineke Brouwer in Purmer.

 • Dit is de zwaarste vracht kuilvoer die ik in één keer mee heb genomen: 42 balen van 800 kilo, dat is ruim 33 ton. Het is de tweede snee van bijna 5 hectare. Over een brug houd je 'm met zo'n vracht niet op toeren, maar de New Holland LMA 435 trekt meer dan de meeste trekkers van 100 pk.

  Ingezonden door Klaas Sjoerd Meekma in Deinum

 • In de Eilandspolder wordt er, na 15 juni, weer volop gemaaid. Door de gesteldheid van de bodem valt dat niet altijd mee. Nog even een laatste ronde om de slootkanten nog even netjes te krijgen levert zomaar een half uur vertraging op.

  Ingezonden door Marcel Roelofsen in Grootschermer

 • Met de Massey Ferguson 158 voor de Stille Wille tijdens de Trekkertrek in Sint Annaparochie.

  Ingezonden door Evert Tolsma in Tzum

 • Een beetje buiten het seizoen: loonbedrijf Wolsink uit Marienvelde aan het maishakselen met een oude Claas sf 80 en een woeste Ursus.

  Ingezonden door Maik Wolsink in Halle

 • Bij de examenstunt op AOC Prinsentuin in Oudenbosch is het schoolplein geblokkerd met 2 trekkers.

  Ingezonden door Thom Koolen in Dinteloord en Kevin Rademaker in Oud Gastel

 • Fendt Vario 820 aan het bemesten met een Kaweco 14m3 double twin shift tank in het mooie Friesland.

  Ingezonden door Willem Sloot in Mantgum (Frl.)

 • Loonbedrijf Wemekamp in Hellendoorn hakselt de eerste hectares gras met zijn nieuwe Krone Big X 650.

  Ingezonden door Michel Velderman in Mariënheem

 • Gidy Lamers, maisonderzoeker bij Innoseeds, zaait een proefveld in Vlijmen. Innoseeds zaaide in 7 dagen op 3600 kleine proefveldjes zo'n 600 maisrassen. De 3.600 veldjes liggen op 4 locaties in Nederland.

  Ingezonden door René Boons

 • Loonbedrijf Beute uit Lutjegast heeft onlangs een Pottinger Novacat V10 ED-maaicombinatie in ontvangst genomen van LMB Oldenburger uit Lutjegast. Het is de tweede maaier van dit type dat door importeur Duport uit Dedemsvaart is geleverd in Nederland. Er is inmiddels zo’n 350 ha mee gemaaid en dat is naar alle tevredenheid verlopen aldus de trotse chauffeur en tevens inzender: JD van Dellen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ed bakker

  DE trekker op de foto is geen 440 maar waarschijnlijk een 217 0f 219
  DE D 440 heeft geen turbo maar een lucht compressor aangedreven door een v riem van af de ventilator(Die snel uit droogt door de hitte want als je hem echt laat werken zit die veel grotere radiateur er niet voor niets) het voordeel is dat deze ook bij lagere toeren werkt wat een (uitlaat)turbo niet doet daardoor is de tractor ook zo fel het gietijzeren blok onder de gril zit er niet voor niets maar wees er voorzichtig mee want het is eigenlijk een opgevoerde D430 Maar het is een trekker waar ik zelf in de 60er jaren met veel plezier mee gewerkt heb

 • no-profile-image

  gertie bleumink

  Die claas sf 80 hebben we 10 jaar gehad ,is na ons bij 2 boeren geweest nu weer in duitsland wordt opgeknapt. Kunne jullie die foto emailen naar bij?

 • no-profile-image

  Sandra Meskes

  Heeft u deze foto ook in hoge resolutie? Voor het leerboekje Zo word je boer ben ik op zoek naar een foto van eenboer aan het werk op een akker met tractor met een moderne machine (ploegen, eggen of dorsen.
  Het boekje is bestemd voor leerlingen uit groep 7-8 basisonderwijs.
  Met vriendelijke groet,
  Sandra Meskes
  Studio Imago BV

Of registreer je om te kunnen reageren.