Home

Foto & video

Trekkertest Deutz-Fahr M 640

De nieuwe Deutz-Fahr M 640 is door Trekker zowel in de praktijk als op een testinstituut van DLG aan de tand gevoeld. De motor is ultrazuinig. De cabine kan nog steeds goed mee.

Foto

  • Deutz-Fahr’s M 640 Profiline is maar net op de markt. Momenteel levert importeur Same Deutz Fahr Holland deze trekkers uit.


    Foto’ s: Trekker, Tekst: Bas van Hattum

  • De Deutz-motor levert volgens de folder 171 tot 181 pk. Onze test wijst uit dat deze motor ultrazuinig is. Althans, volgens de dynamische Powermix-meting; daarin is het mogelijk om het brandstofverbruik zo vast te stellen, dat de praktijk benaderd wordt. Daarbij zijn er zowel afzonderlijke als gemengde metingen van trek-, afatakas- en hydraulisch werk.

  • Wonderlijk is de Agrotron-cabine die al 13 jaar meegaat en nog steeds goed meekan. Hij is ruim en door het goede zicht rustgevend. Deze bijrijdersstoel doet primitief aan, maar voldoet goed.

  • Op het dashboard zijn de belangrijkste zaken af te lezen. Het stuur is voldoende verstelbaar. Omkeren kan zowel via de oranje hendel onder het stuur als met de multihendel in de armleuning. De omkeerhendel onder het stuur is wel leidend. Opletten dus!

  • De M 640 is zowel bij ploeg-, zaai- als oogstwerk getest. Hier tijdens de maisoogst. Op de achtergrond de New Holland-hakselaar, de FR 9060.

  • Deutz-Fahr maakt een hef naar behoren. Jammer van de matige codering van de hydrauliekaansluitingen. Alles is geel-rood met een cijfertje erbij. Maar dat vind je niet even duidelijk terug in de cabine.

  • Aan de basis van de M640 staan een zuinige Deutz-motor en een ZF-transmissie. De laatste (type 7200) was eerder ook te vinden bij Case-IH en Fendt. Nu niet meer. Gebruikers die de bewezen, eenvoudige viertraps-powershift koesteren, komen dus aan hun trekken bij deze M640.

  • Links de M640 Profiline, rechts de Deutz-Fahr K 430. De K430 volgt later in een uitgebreide test. Alle details rondom verbruik, efficiëntie, hefkracht en geluidsniveau staan beschreven in de apriluitgave van Trekker

Of registreer je om te kunnen reageren.