Home

Foto & video 2 reacties

Live testverslag John Deere E-Premium

Volg hier live de praktijktest van de John Deere E-Premium 7530 Microhybride (filmpje) door loon- en akkerbouwbedrijf Kasteel Meeuwen.

Foto

 • Bij loon- en transportbedrijf Kasteel-Meeuwen van de familie van de Vendel in het Brabantse Meeuwen wordt de nieuwe John Deere E-Premium 7530 Microhybride momenteel getest. Ook wordt de trekker ingezet bij werkzaamheden op het 260 hectare tellende akkerbouwbedrijf van de familie. Leon van de Vendel brengt hier dagelijks verslag uit van wat hij meemaakt met de John Deere die via een generator aan het vliegwiel krachtstroom levert. Volgende maand staat het complete verslag in Trekker magazine.


  Tip: nieuwste update staat achteraan reportage --->


  Tekst & Foto's: Leon van de Vendel

 • Dinsdag 17 maart: Verslag door Leon van de Vendel. "Wij hebben een loonbedrijf, transportbedrijf en een akkerbouwbedrijf (Kasteel-Meeuwen BV). Ons hoofdmerk is altijd Massey-Ferguson geweest, maar het leek ons leuk om eens deze John Deere 7530 te vergelijken naast onze Massey Ferguson 7495 Dyna VT."

 • Dinsdag 17 maart: Dit perceel tarwestoppel heb ik vandaag klaar gekregen. 5,5 hectare met de MF 7495 en 4 hectare met de JD 7530. Het ging naar mijn idee best aardig met de John Deere, ondanks het tekort aan gewicht voorop en het ontbreken van ploegbanden (hoge nokken banden). Morgen gaan we er een stuk mee spitten met een Celli-spitmachine.

 • Woensdag 18 maart: Vanmorgen ben ik wezen spitten. Zoals je op de foto`s kunt zien zaten er ook nog wat drassige plekken bij. Maar de JD sloeg zich er goed doorheen. Hij profiteerde hierbij van zijn brede Michelinbanden.

 • Woensdag 18 maart: De wendbaarheid van de trekker heb ik bij het spitten goed kunnen testen. De trekker is naar mijn idee, voor een 200 pk-trekker, erg wendbaar. Voor de rest begin ik er al een beetje aan te wennen om met deze groene op pad te gaan.

 • Woensdag 18 maart: Deze morgen heeft Huibert van Varik van LMB Jamo een Greenstar gps ontvanger op de trekker gemonteerd. Ik heb deze gebruikt bij het spitten en in de middag bij het uitgeren van een perceel dat ik vanmiddag heb geploegd. Hier zat een S-bocht in die ik met behulp van het gps uitgegeerd heb. Vanmiddag heb ik ook het HMS (kopakkermanagement) geprobeerd.

 • Donderdag 19 maart: Vanmorgen ben ik weer met de ploeg op pad geweest. Dit keer was het een mooi droog stukje tarwestoppelland. Ik heb vandaag het HMS (kopakkermanagement) nog een keer veranderd, en nu klopt het precies tijdens het wenden op de kopakker.

 • Donderdag 19 maart: Vanmiddag heb ik er de Veenhuis hondegangtank achter gehad. Helaas pastte de aftakas niet, omdat de trekhaak te kort op de trekker zit. Ook zat er geen drukloze retour op. LMB Jamo heeft al aangeboden dit morgen in orde te maken. Morgen ga ik er zomergraan mee zaaien in combinatie. En misschien dat we hem daarna nog ergens anders voor kunnen testen.

 • Vrijdag 20 maart: Vandaag heb ik het grootste gedeelte van de dag ingevuld met het zaaien van gerst. Ik heb dit gedaan met behulp van de stuurautomaat van het Greenstar Gps. Dit was echt een genot, hoe recht en mooi dat de gangen aansluiten.

 • Vrijdag 20 maart: De zaaiwerk heb ik gedaan met een Kverneland rotoreg en een Amazone pijpenzaaimachine. Het weer zat deze dagen helemaal mee, dus de grond was mooi afgedroogd nadat ik hem 2 dagen eerder met deze JD had geploegd.

 • Zaterdag 21 maart: Na het zaaien hebben we de ploeg weer aangepikt. Hier ben ik nog wat grond mee gaan ploegen die voor de winter was blijven liggen. Dit was een zwaar karwei voor de JD. Ik miste hierbij wel wat gewicht voorop de trekker, maar ondanks dat kwam ik er toch nog met een redelijke snelheid doorheen.

 • Het uitgebreide testverslag staat in het meinummer van Trekker magazine

Laatste reacties

 • no-profile-image

  adg

  Ik snap dat je problemen hebt met het wennen aan de groene kleur.
  Blauw met witte velgen blijft natuurlijk de favoriet.

 • no-profile-image

  mf fan

  mf is gewoon het beste en mmoiste wat er is!

Of registreer je om te kunnen reageren.