Home

Foto & video

Foto's van boeren (afl. 12)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • Tijdens de Libelle Zomerweek, die gehouden is op het Muiderzand tot en met 17 mei gaf de Stichting Promotie Kalfsvlees aan de bezoekers voorlichting over gecontroleerd kalfsvlees. Tijdens het bereiden van een lekker kalfsvleesgerecht brengt chefkok Huub Oudshoorn de voedselveiligheid, tracking & tracing, dierenwelzijn en controles onder de aandacht.

  Ingezonden door de Stichting Promotie Kalfsvlees

 • Nabij het natuurgebied De Rottige Meente te Nijetrijne botert het goed. In een weiland aan de Lindewijk staan de boterbloemen in volle bloei. Een lust voor het oog.

  Ingezonden door Lenus van der Broek in Wolvega

 • Tussen Meppel en Havelte, pal aan de A32 is door HendrixUTD en DLV een proefveld van ruim 7 hectare ingezaaid met 60 maisrassen en diverse graszaadmengsels en groenbemesters. Daar waren drie zaaicombinaties voor nodig. Op 9 september is er een demovelddag.

  Ingezonden door Sanne Geurts

 • De mooiste koe van Theo van Weert in Maizières sur Amance (F.).

 • Even buiten Biervliet (Zeeuws-Vlaanderen) tippelt een meeuw als een volleerde evenwichtskunstenaar over een versgefreesde aardappelrug. De Zeeuwse aardappelen, strak in het gelid en nog geheel onttrokken aan het blote oog, wachten net als op veel plekken elders op enkele groeizame regenbuitjes. De poters zijn onder ideale omstandigheden in de grond gekomen, nu nog afwachten wat de rest van het seizoen doet.

  Ingezonden door Ruud Jacobs in Malden
  Download de wallpaper

 • Het aanzicht van boerderijen in de staat van vroeger is de laatste jaren vrij zeldzaam geworden. In Wachtum is deze gevel (zie foto )
  van een boerderij aan het Middendorp nog exact zoals vroeger intact gebleven met een prachtige baanderdeur en staldeuren daarnaast. Een klein detail is een in de muur gemetselde ijzeren ring. Deze diende voor het tijdelijk vastbinden van een paard, zodat de boer eventjes zijn handen vrij had.

  Ingezonden door Geert Buls in Dalen (Dr.)

 • Arjen Braeken wilde de kalveren leren hoe ze zich moesten gedragen in een kalverhutje. Hij deed het even voor!

  Ingezonden door Debbie van der Veeken in Rijsbergen

 • Bij het controleren van de mestsilo of er nog voldoende mest inzat bleek er tot onze verbazing een hele eendenfamilie in te wonen: 11 jonge eendjes met hun moeder! Het zal nog even duren voordat ze de silo kunnen verlaten, namelijk pas als ze kunnen vliegen!

  Ingezonden door Hans te Brake in Winterswijk-Meddo

 • Lennart Nieuwenhuizen, Florian Straathof, Emiel Wijkstra en Gert Roseboom zitten in klas 4 van het AOC-Terra in Groningen. Onder begeleiding van de docenten Th. Bouwman (veehouderij) en C.Fockens (akkerbouw) verbouwen ze als project 5 ha mais, vanaf het moment dat het gezaaid wordt tot en met het oogsten. Daar hoort dus ook onkruidbestrijding en dergelijke bij. Op 22 april is de mais gezaaid met een machine die op de school gebruikt wordt bij de praktijklessen. En natuurlijk was er ook een rustpauze.

  Ingezonden door J. Roseboom in Bedum

 • Hier in Kazachstan groeien en bloeien de wilde tulpen volop. Deze wilde tulp (in het Kazachs Tulpanne genoemd) is de 'moeder' van alle tulpensoorten die we nu kennen.

  Ingezonden door Arie Maas in Almaty

 • Wat het precies is, weten we niet, mailt Joke Hofsteenge-Visser. Het pasgeboren kalf lijkt wel een paasei aan het hoofd te hebben. Als iemand weet wat deze aandoening is, dan graag een reactie.

 • Droog weer, droge weilanden: de eerste koeien zijn alweer buiten. Hier de koeien van Kees de Groot in Ter Idzard.

  Ingezonden door Lenus van den Broek in Wolvega.

 • Onze zoon Mathei is happy met de week oude puppy van onze zogenaamde waakhond. Het is een echt vuilnisbakkenras-dier, de vader is onbekend. Het is een afgrijselijk ding om te zien, en zal nog wel lelijker worden als 'ie ouder wordt, schrijft Bert van Lier in Almaty (Kazachstan). Maar het voornaamste is dat onze kinderen er nog veel lol mee zullen hebben in de groei periode van dat monster.

 • Het zoogkalf is ontsnapt uit de stal en verstopt zich in de achtertuin! Als moeder brult gaat ze wel vanzelf weer terug. Een aandoenlijk tafereeltje, ingezonden door M. van Beukelen in Pesse (Dr.)

 • Arjo Joosten uit Bennekom heeft een zeug die maar liefst 18 biggen speende de afgelopen vier weken. Gisteren, donderdag zijn ze er met 27 dagen afgehaald en Joosten gaat met alle 18 biggen door.
  <
  Ingezonden door Mineke de Vries in Bennekom

 • De bedrijfswagen van Ruud Bredewold in Zwolle is afgelopen vrijdag gekraakt door een haan. Hij was op een vleesvarkensbedrijf in Drouwenermond voor servicewerkzaamheden.

 • Hay Lemmen in Panningen kan binnenkort ook weer aan de bak. Zondag 28 maart start namelijk het seizoen voor de 21 intensief samenwerkende telers die aangesloten zijn bij het AspergeGilde Peel en Maas. Ze willen de consumptie van de ‘koningin der groenten’ in samenwerking met regionale restaurants opkrikken met het opdienen van het AspergeGilde Peel en Maas-menu.

  Bekijk ook de video van het aspergegilde.


  Ingezonden door Hanny Kuijpers in Panningen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.