Home

Foto & video 4 reacties

Fendt toont smalspoor met cvt

Er waren al eerder prototypes gesignaleerd maar nu introduceert Fendt de smalspoorserie 200 Vario V/F/P officieel.

Foto

 • De trekkerserie komt op de markt in vijf types, 207, 208, 209, 210 en 211 met vermogens van 51,5 kW (70 pk) tot 80,8 kW (110 pk). Onder de kap ligt een watergekoelde Sisu driecilinder. Luchtgekoelde viercilinders zijn niet meer te krijgen. Het grijze frontje is tegelijk de buitenwand van de 5 liter grotere dieseltank.


  Tekst & Foto's: Frits Huiden

 • Door een 10 centimer kortere en 15 centimer lagere cvt die verder in de achteras is gebouwd, slaagde Fendt er tevens in een vlakke vloer te maken. Dat is uniek voor smalspoortrekkers.

 • De Variostick van de luxe Profi uitvoering lijkt op die uit de 900 serie. Hij heeft knoppen voor de hef, cruise control, motortoerental en hydrauliek.

 • De eenvoudigere Variostick heeft minder uitgebreide functies voor hydrauliek, motortoerental, cruisecontrol en hij heeft geen knoppen voor de hef.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zuid

  Is de fendt zo zuinig of moet je in de fronthef een extra dieseltank meenemen. Want 5 liter die bij de eerste foto staan vermeld is wel erg weining.
  Dan kunnen we niet meer zeggen zo baas zo trekker in de kroeg!!!!!!!

 • no-profile-image

  oost

  Lezen is en blijft moeilijk..... een vijf liter GROTERE tank wil niet zeggen dat de tank maar vijf liter is. Anders zou het oudere model namelijk helemaal geen dieseltank bevatten en dan had die juist een tankje in de fronthef nodig....

 • no-profile-image

  filip


  het is een prachtige trekker .
  Enkel de kabine is helemaal niet mee geëvolueerd met de totale vernieuwde serie 200.gevoel dat er geen tijd is gemaakt om dat even aan te passen.

 • no-profile-image

  tom

  mooi tractor,, ben benieuwt hoe hij er uit komt zonder cabine..

  weet iemand hoe hard ze nou lopen.. word wel lomp als je 50 achteruit kunt rijde..

Of registreer je om te kunnen reageren.