Home

Foto & video 814 x bekeken 1 reactie

De cirkel is rond bij Agco

Agco lanceert deze week de nieuwe DT-B-serie tractoren. Nu hebben alle trekkermerken binnen het Agco-concern een zware traploze trekkerserie in het leveringsprogramma.

Foto

 • De Agco DT-B-serie is de vierde en laatste merkuitvoering van Agco's platformtrekker. Eerder al verschenen de Agco-merken Massey Ferguson, Valtra en Challenger met een vergelijkbaar model. Met de Agco-variant richt moederbedrijf Agco zich vooral op de Amerikaanse gezinsbedrijven.


  Tekst: Matthijs Verhagen, Foto's: Agco

 • Massey Ferguson presenteerde vorig jaar zijn 8600-serie. Zoals gezegd volgden ondertussen ook Valtra en Challenger met een eigen variant van de platformtrekker met 8,4 liter Sisu Citius-motor. Alle trekkermerken binnen de Agco-groep zijn daarmee voorzien van een zware traploze trekkerserie.

 • De Challenger-uitvoering is vooral voor de Oost-Europese markt. Zo heeft ieder merk zijn eigen afzetmarkt en doelgroep. Hieraan worden ook de bediening van de trekker en de marketing aangepast.

 • De Valtra S werd vorig jaar onthuld en is evenals de MF ook in Nederland op de markt. De Valtra is leverbaar met een omkeerinrichting in de kabine.

 • De achterbrug en cvt in Agco's platformtrekker vinden hun oorsprong bij Fendt. Dit Agco-merk trekt vooralsnog zijn eigen ontwerp-plan en maakt in de 900-serie geen gebruik van bijvoorbeeld de Agco-Sisu-motoren. De Fendt beschikt vanwege de hogere topsnelheid ook over een andere voorwielophanging en bouwwijze.

Eén reactie

 • no-profile-image

  N Ruijmschoot

  Fend is dus ook gewoon een Agco product alleen die ziet er niet uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.