Home

Foto & video 1572 x bekeken 1 reactie

Foto's van boeren (afl. 15)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook foto's in van vee, mensen, het weer, alles wat te maken heeft met landbouw.

Foto

 • Op kijk-speelboerderij 't Rundal in Eersel (N.-Br.) is een varken met vijf poten geboeren. Het biggetje is kerngezond en heeft geen last van de extra poot, schrijft Bert van der Aalst.

 • Mijnn zusje illian (14) is helemaal blij nu de lente begonnen is. Er zijn inmiddels lammetjes en geitjes geboren. Zodra ze uit school komt, trekt ze haar overal aan en gaat ze op het erf spelen met de kleintjes.

  Ingezonden door Anja Westra in Noordhorn (Gr.)

 • Het is nog niet echt voorjaar, schrijft Lenus van der Broek in Wolvega, maar toch lopen de eerste lammetjes alweer buiiten. De schapen en lammeren van Henk Koopman lopen nu op de dijk langs het fietspad bij de rivier de Linde in De Blesse.

 • Ons oude dinkje heeft geen roetfilter, dus moeten we het beestje op een andere manier schoner maken...

  Ingezonden door Sten Posthumus in Zuidhorn (Gr.)

 • Een van de medewerkers van Loonbedrijf Straathof in Mijdrecht voert een landmeeting met gps uit in de barre winter. Tot nu toe zijn voor 25 boeren percelen nagemeten en is 5 topt 7 procent van het areaal 'teruggevonden'. Nu maar hopen dat Dienst Regelingen de kosten voor de gps-metingen vergoedt, mailt Marjan Straathof

 • Het onderwerp bij de carvanalsoptocht in Benningbroek was dit jaar 'boer zoekt vrouw'. Carnavalsvereniging 'De Deurzakkers' heeft dat letterlijk nagebouwd op de kar.

  Ingezonden door Tineke Slagter in Benningbroek

  Het thema dit jaar was 'boer zoekt vrouw'

  Onze carnavalsvereniging De Deurzakkers' heeft dat letterlijk nagebouwd op de kar.

 • We waren opzoek naar een paar nieuwe banden voor de drinkbak voor de koeien, en vonden deze banden met velg en al bij de profile. Nu is de drinkbak mooi gepimpd.

  Ingezonden door mts. v Andel v/d Velden in Andel

 • Op het veehouderijbedrijf ‘De Haegen’ van maatschap Tjitze en Saakje Postma te Nijeholtwolde is een drieling geboren. Ze zijn alle drie in goede gezondheid. In de eerste uren is van een veehouder uit de buurt extra biest voor de kalveren gehaald. De eigen voorraad biest in de diepvries was niet genoeg voor de drieling. Het zijn alle drie vaarskalfjes, die net als de moeder ook de naam Zwartje gaan dragen. Het nummer moet nog worden toegekend.
  Ingezonden door Lenus van der Broek.

 • Het boeren protestsymbool aan de A32 in Oldeholtwolde is in de nieuwjaarsnacht in brand gestoken. Het ‘Europafort’ van strobalen werd begin september vorig jaar geplaatst door een aantal boeren als protest tegen de lage Europese melkprijzen. Het fort zou al eerder worden verwijderd, maar dat was er niet van gekomen. Onbekenden hielpen een handje: ze hebben het stro in brand gestoken.
  Ingezonden door Lenus van der Broek.

 • Gerhard Holtmaat in Ambt Delden vertelt deelnemers aan een excursie naar zijn bedrijf over zijn ervaringen met Fleckvieh.

  Ingezonden door Stef Beunk.

 • Het is net alsof de koeien op dit spandoek bij ons bedrijf tegen de sneeuw inlopen. Ik vind het wel een leuk gezicht, mailt Marcel Roelofsen in Grootschermer.

 • Leerlingen van AOC-Oost leren steeds meer direkt in de praktijk. Ze gaan dan ook regelmatig aan de slag op bedrijven, zoals hier op het melkveebedrijf van familie Dirks in Twello. Na het gedrag van melkkoeien (koesignalen) bestudeerd te hebben, staan ze nu stil bij het onderwerp vruchtbaarheid. Onder leiding van vruchtbaarheidsspecialist Maarten van der Snel van Cowfocus voeren ze drachtigheidscontroles uit. Theorie en de praktijk wordt op deze wijze snel gecombineerd.
  Heb je interesse in een opleiding bij AOC-Oost kijk dan op de website

  Ingezonden door Harm van Hal in Twello

 • Het heerlijk avondje is dan al wel geweest, maar deze Sint heeft wel een erg grote zak van Sinterklaas bij zich.

  Ingezonden door Sytze Bakker in Nagele

 • Best bijzonder: een beroemde voetballer, Marc Overmars, signeert niet zijn eigen foto, maar die Annabelle Moonen, de Miss Mei van de Stoereboerenmeidenkalender 2010.

  Ingezonden door Bart Bosters in Sittard

 • Fokkerijorganisatie Genes Diffusion zorgde voor leven in de brouwerij op de Rundvee Relatiedagen in Hardenberg door twee dochtergroepen te tonen. Ook was er een verloting met een nakomeling van Roumare als hoofdprijs. Maatschap Stenveld-Nijenhuis in De Punt (Dr.) is de gelukkige winnaar. Op de foto overhandigt Genes Diffusion-vertegenwoordiger Richard Brabers het kalf aan Gea Stenveld en haar zoons Martijn en Sander. Het kalf wordt vastgehouden door de fokker, Berend Meppelink.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  boer

  leuke foto''s

Of registreer je om te kunnen reageren.