Home

Foto & video 1238 x bekeken

Belgische ideeën op Agribex

Geen monsterlijke achtwielige trekkers op de Agribex, maar wel vindingrijkheid. Een eerste indruk van het nieuws uit de Brusselse 'paleizen'.

Foto

 • Dit is het alternatief van fabrikant VDW voor de standaard voermengwagen: een voermengkuip aan een cat. 3 driepuntsbok. De bak is te krijgen met inhouden van 0,5 tot 2,5 kuub, heeft aan beide zijden een losluik en twee verticale vijzels.

  Tekst & foto's: Frits Huiden

 • De bak is uit te voeren met een krabkam of kuilhapper en weegt dan 1.300 kilo. Met kuilhapper kost een tweekuubsversie €10.000.

 • Zetor zegt ondanks diverse studies voorlopig nog niet met een compacte trekker te komen. Slootsmid is daarom naast Zetor ook het Zuid-Koreaanse merk Branson gaan importeren. Het zijn trekkers van 15 tot 35 kW (21 tot 47 pk). De trekkers zijn te krijgen met mechanische- en hydrostatische aandrijving en hebben een motor die gebouwd is in licentie van Cummins. Deze zwaarste 4720 kost met voorlader €18.300.

 • Zwart is in. Deze Agrotron TTV 630 is te zien op de stand van de Belgische Deutz-Fahr importeur Gaspart, ter gelegenheid van zijn 75 jarig bestaan.

 • Met een kipper is het makkelijker achteruit rijden als de bak een stukje omhoog staat, zodat de chauffeur er onder door kan rijden en de achterste wielen kan zien. Daarom heeft fabrikant Dezwaef deze 24 kuubs tank voorzien van een hefcilinder. Deze kan een bijna lege tank tot 2,5 meter van het chassis tillen. Van het drieassige onderstel is de middelste as aangedreven en zijn de voorste en laatste gestuurd.

 • Op de 60.000 vierkante meter vloeroppervlak zijn er twee hallen met levend vee, ringdemonstraties en tuin- en parktechniek te vinden. Een stand voor de zitmaaierrace showt daar niet alleen opgevoerde maar ook uiterlijk flink getunede modellen.


 • Tobroco lanceert zijn lichte minishovel met een eigengewicht van 910 kilo. De Giant D203SW tilt 750 kilo en heeft een 20 pk Kubota motor aan boord.

 • Een trekkertje zonder stuur? Inderdaad. Deze Teney heeft wel een 15 kW (20 pk) dieselmotor, aftakas, hef en hydraulieksysteem, maar geen stuur en wielaandrijving. Een span paarden moet hem voort trekken, terwijl de Teney zelf werktuigen aandrijft. Religieuze bewegingen als de Amish in Amerika en bedrijven met biologische bedrijfsvoering zijn de doelgroep.

 • Voor lage stallen heeft JCB een verreiker gebouwd van 2 meter hoog en 2 meter breed. De 527-58 Agri tilt maximaal 2,7 ton tot 5,8 meter hoog. De verreiker is afgeleid van de oude JCB 527-55 die de cabine voorop had staan. Servo-bediening van giek en bak is voortaan standaard op elke JCB-verreiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.