Home

Foto & video 845 x bekeken

A&L Vakdagen Hardenberg

Op de beurs A&L Vakdagen in Hardenberg waren vorige week veel nieuwe machines te zien. Op het Agri Handelsplein werd gebruikt materiaal verkocht, van gereedschap tot hakselaars.

Foto

 • A&L Vakdagen in Hardenberg die op 17, 18, en 19 november werd gehouden, is vooral een relatiebeurs. Vooral bedrijven uit Noord-Nederland presenteren zich tijdens deze beurs. Mechanisatiebedrijven met nieuwe grote machines springen het meest in het oog. De beurs trekt in drie dagen bijna 15.000 bezoekers.

  Tekst: Luuk Meijering, foto's: Jan Sibon

 • Nieuw op de beurs is het Agri Handelsplein, een hele hal met gebruikte machines. Zo’n 30 deelnemers bieden er goed gebruikt materiaal aan, van gereedschappen tot zelfrijdende hakselaars. Volgens beursorganisator Henk Kelder is er goed verkocht. “80 procent van de deelnemers zegde toe volgend jaar weer mee te doen.”

 • Een oude Renault, zo uit het werk, valt een beetje uit de toon. De eigenaar van deze trekker wil geen vraagprijs noemen. Blijkbaar verkoopt hij tegen ieder aannemelijk bod.

 • Onderzoeks- en adviescentrum HLB in Wijster demonstreert een nieuw granulaatadviesprogramma voor zetmeelaardappelen. Aan de hand van een recent aaltjesmonster berekent het programma per aardappelras de meest rendabele granulaatdosering.

 • Zetmeelaardappelkweekbedrijf Averis Seeds presenteerde zijn gehele pakket zetmeelaardappelrassen. De jongste generatie zetmeelaardappelrassen onderscheidt zich door hogere opbrengsten die vooral voortkomen uit hogere onderwatergewichten.

 • In de stand van toeleverancier Ten Brinke bv mochten bezoekers het aantal uien in een mand en het gewicht hiervan raden. De 192 uien in de mand wogen bij elkaar 23,5 kilo.

 • Maarten Jonker, projectmanager van BioGast, geeft belangstellenden uitleg over een installatie die biogas opwaardeert tot groengas van aardgaskwaliteit. BioGast levert een complete unit en regelt de papierwinkel voor de ondernemer. Ondernemers die een groengasleveringscontract afsluiten, krijgen via een subsidieregeling 12 jaar lang een gegarandeerde prijs.

 • Terwijl de volwassenen uitleg krijgen over de automatische stuursystemen van Compufarm, proberen de jongeren het zelf uit.

 • De beurzen in Hardenberg staan bekend om hun goede catering. Rond etenstijd is het dan ook het drukst op de beurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.