Home

Foto & video 414 x bekeken 3 reacties

New Hollands nieuwe T7000-serie

In december werd bekend dat New Holland de nieuwe traploze T7000-serie op de Sima zal introduceren. Hier alvast enkele foto's van New Hollands eigen bediening van de cvt.

Foto

 • Op de foto's is het belangrijkste nieuws van de vernieuwde T7000 te zien: de multifunctionele rijhendel voor bediening van de nieuwe traploze transmissie uit het CNH-huis.


  Tekst: Matthijs Verhagen

 • De gele draaiknop rechts in beeld is waarschijnlijk de electronische schakeling van de vier aftakastoerentallen. Een hele verbetering ten opzichte van de huidige mechanische verstelling.

 • De rijhendel vertoont sterke gelijkenissen met die van de New Holland FR-hakselaars. Rijhendel naar voren duwen betekent versnellen, achteruit is vertragen en omkeerschakeling. Knoppen voor de bediening van twee hydrauliekventielen, hef, kopakkermanagement, gps-stuurautomaat en een scrollwiel voor het instellen van de snelheidsbereiken zijn te herkennen. De plus en min toetsen zijn waarschijnlijk voor het wisselen van snelheidsbereik.

 • De bediening van de 7000-serie verschilt compleet met de andere CNH-modellen. Zo heeft de New Holland geen instelling voor een minimaal en maximaal motortoerental via de handgas-schuifjes. Voor deze functies is op de rechterconsole een draaiknop geplaatst. Rechts in beeld is de bediening van de hydrauliekventielen zichtbaar.

 • Een overzichtsfoto van de cabine met daarin de rijhendel en terminal. Op de bediening en cabine-interieur na is de nieuwe T7000-serie onder de motorkap gelijk aan de Case IH Puma CVX en Steyr 6000-serie CVT modellen.

 • Verwacht wordt dat de trekker uiterlijk geen wijzigingen zal ondergaan. De nieuwe serie zal vermoedelijk bestaan uit vijf modellen; de T7030, T7040, T7050 en de T7060 zijn leverbaar met zowel de PowerCommand full powershift-bak als de nieuwe cvt-transmissie. De T7070 zal alleen met de nieuwe cvt geleverd worden. De Sima zal over ruim een maand uitsluitsel bieden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pieter

  En new holland blijft maar 3 merken over één kam te sheren. dan adverteren ze dat als 'novita,nouveau, new of nieuw' Technisch één pot nat,nooit anders geweest.Jammer van die twee rode merken in de cnh groep....

 • no-profile-image

  Gerard

  Hallo Pieter,
  Uit jouw reactie blijkt enigzins dat je niet goed weet hoe de ontwikkelingsgeschiedenis van de super CVT bak uit St. Valentin in elkaar steekt. Dat succes komt toch echt voor rekening van het vroegere Steyer Getriebe Werke. New Holland heeft de luxe om ook dit kwaliteitsprodukt te mogen vermarkten inclusief de daarvan afgeleide nieuwe CNH-CVT.

 • no-profile-image

  Brusselle Rik

  Heb vandaag met de nieuwe vario bak gereden , zeer goed meegevallen wordt een geduchte concurrent voor fendt en JD . Lijkt een verbeterde copie van JD en veeel eenvoudiger dan fendt heel mooi !!

Of registreer je om te kunnen reageren.