Home

Foto & video

Foto's van boeren (afl. 11)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • Het platform boerderijeducatie start 1 april met de certificering van 150 boeren die groepen kinderen zelf les geven. Ze bieden op hun bedrijf een praktijkleeromgeving aan voor het basis- en voortgezet onderwijs. Er bestaan verschillende vormen van boerderijeducatie zoals lessen van anderhalf uur, meerdaagse programma’s met overnachting en wekelijkse bezoeken aan de boerderij gedurende een schooljaar. Deze bedrijven zetten jaarlijks gemiddeld €10.000 om in deze neventak.

  Ingezonden door Jan Aalbers in Bunschoten

 • Nikki Hazenberg in Son zit in de nieuwe paardenbak.

 • M. Gerrits van loonbedrijf Gerrits in Zwinderen (Dr., links op de foto) kocht voor €1.850 een kunstwerk op de Champions Sale 2009. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar het syndroom van Sanfilippo, waaraan twee kinderen van melkveehouder Jan Kuks (r.) lijden.

  Ingezonden door Henk Riswick

 • De beste klimaatstraat van Nederland, aan die verkiezing doet de Beltrumseweg in Borculo mee. Het is de enige straat waar burgers en boeren samen strijden om die titel. De Beltrumseweg staat nu al op de achtste plaats in het klassement, reden voor een etentje.

  Ingezonden door A. Bloemen in Borculo.

 • De Blaarkopstudiedag in de Warmonderhof in Dronten trok veel geïnteresseerden. Het wordt nu een jaarlijks evenement.

  Ingezonden door Zwanet Faber

 • Het is druk in de stal van de familie van 't Hof in Oosterwolde (Stouwdamshof) als 8 teams de koeien beoordelen. Fokclub 'De grensstreek' wint uiteindelijk de eerste For Farmers Gelderse Champions League, georganiseerd door JVC Gelderland.

  Ingezonden door Martijn van der Boom

 • Eind februari is in Parijs de Salon Internationale d'Agriculture gehouden, met de nationale keuring van de Charolais. Rechts de algemeen kampioene vrouwelijk Souveraine, links de algemeen kampioen mannelijk Adonis.

  Ingezonden door Peter van den Nieuwenhuizen

 • De carnavalsvereniging in het Gelderse Megchelen heeft wel een hele bijzondere prins en adjudant. Het zijn beide melkveehouders die allebei wel van een feestje houden. Prins Gerard IV (Gerard Hettelaar) en Adjudant Hein (Krebber) regeren het komende jaar over Timpendarp zoals Megchelen tijdens deze dolle dagen bekent staat. Met een glas eigen melk in de hand zijn ze klaar voor het komende carnavalsweekend.

  Proost!


  Ingezonden door Hein Krebber in Megchelen

 • Dit staartloze kalf is op 21 januari geboren bij de familie van der Kamp in Blankenham

 • Speaker Alice Booy met op de achtergrond de vijf te keuren vaarzen tijdens de Friese voorronde van de CRV Champions League 2009.

  Ingezonden door Rixt Landman in Ypecolsga

  Bekijk ook het filmpje op Ophetland.tv

 • Mesten in het buitengebied maar dan in de siertuin, Jacob, Jan en Bert Vogelzang.

  Ingezonden door Henriët Vogelzang-Kisteman in Balkbrug

 • Vanmorgen (donderdag 22 januari) troffen onze buren, de familie Eggerink, een vette zeug aan in hun melkstal. Het dier was ontsnapt en dit leek haar een prima plek.

  Ingezonden door Jan ter Harmsel in Wierden

 • Windmolens zijn niet zo lelijk, vindt Lisette ter Voert in Aalten. Het bewijs is deze foto die ze instuurde.

 • Bij maatschap Baas in Nijeholtwolde is een kalf met drie poten geboren. De vierde poot is niet ontwikkeld, maar wel is er een hoefje zichtbaar. Het kalf, Nelly, is verder in blakende gezondheid. Rennie en Lammert Baas doen er alles aan om het kalf in de benen te krijgen en oefenen regelmatig.

  Ingezonden door Lenus van der Broek in Wolvega.

 • Deze pauw in de kou is ingezonden door Rik van den Brink in Kootwijkerbroek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.