Home

Foto & video 382 x bekeken

Robuuste nieuwkomer met stille motor

VSS Construct bouwt sinds 2007 vierwielige selectiewagens. Van de vijf gebouwde wagens, is er één naar Frankrijk gegaan, twee naar klanten, één nu bij een dealer en de fabrikant. Boerderij rapporteert.

Foto

  • De vierwieler heeft knikbesturing en is stabieler dan de driewieler die VSS Construct ook bouwt, maar is ook €6.000 duurder. De vanafprijs van een vierwieler bedraagt €18.000.
    Foto's: Penn Communicatie, tekst: Martijn Knuivers.

  • De selectiewagen is voorzien van een krachtige, zeer stille 19,5 KW Perkins Powerpack-motor. In het veld draait de motor nagenoeg stationair. Op normaal stemniveau praten kan. De wagen loopt niet helemaal stationair, omdat de motor dan resoneert met de wagen.

  • Standaard is de selectiewagen voorzien van twee mechanisch geveerde stoelen. Een derde stoel is optioneel. Ze zitten comfortabel.

  • De bediening is eenvoudig. Hoe verder de rijhendel naar voren, hoe hoger de rijsnelheid. De vier knoppen zijn voor rijden en stoppen en stoel omhoog/omlaag. De rechterhendel is de gashendel.

  • De kunststof voorraadbak heeft een inhoud van 500 liter. Een grotere bak is tegen meerprijs leverbaar, evenals hydraulisch kippen.

Of registreer je om te kunnen reageren.