Home

Foto & video 887 x bekeken 1 reactie

Opfrisbeurt voor MF 5400

De in 2004 geïntroduceerde 5400-serie van Massey Ferguson kreeg 2 maanden terug een opfrisbeurt. Een impressie van de nieuwe MF 5455.

Foto

 • De 5400-serie is het meest verkochte MF-serie in Nederland. Vooral bij veehouders, waterschappen en gemeentes zijn de trekkers gewild. De nieuwe MF 5455 heeft nu een Tier III-motor en een uit één stuk bestaande opklapbare motorkap in familiestijl.
  Foto's: Jan Willem Schouten en Tekst: Martijn Knuivers.

 • Twee maanden terug zijn de kleinste viercilinders uit de 5400-serie, de 5425 tot en met de 5455, gemoderniseerd. De modellen boven de 73 kW, de 5460, 5465 en de 5470, zijn afgelopen winter al onder handen genomen. De serie werd naar boven uitgebreid met twee extra modellen, de zescilinder 5475 (zie foto) en viercilinder 5480, beide 99 kW.

 • De nieuwe Tier II-motor in de MF 5455 is van Perkins. Tier III-motoren hebben meer koeling nodig dan Tier II-moteren. Eén radiator is uitschuifbaar, waardoor alle radiatoren makkelijk zijn te reinigen.

 • Optioneel zijn de wegklappende spatborden. De wielen hebben dan enkele centimeters meer stuuruitslag. Standaard heeft MF geen frame. De motor maakt deel uit van de dragende constructie. Alleen wanneer er een fronthef of voorlader aankomt, komt er een frame langszij, die de stuuruitslag wat beperkt.

 • Het dashboard herbergt een motortemperatuurmeter, een grote toerentalmeter en een brandstofmeter. Digitaal wordt de rijsnelheid en het aftakastoerental weergegeven.
  Het zicht op de voorwielen en de hef is goed. De knipperlichthendel heeft geen automatische afslag. Naast voor- en achteruit kunnen ook de powershifttrappen op- en teruggeschakeld worden met de omkeerhendel links onder het stuur.

 • De lichte boerentrekker heeft zaken aan boord die we eerder op zwaardere trekkers verwachten, zoals een semi-full powershift, een 540 en 1.000 toerenspaaraftakas en elektronisch instellen van de omkeerintensiteit van de omkeerhendel. Dus langzaam op een graszode en snel, maar abrupter tijdens de groenbewerking. De draaiknop is voor de omkeerintensiteit, de T-vormige hendel voor de semi-full powershift en de oranje hendel is het handgas. Rechts is de snelhefknop en de diepteregeling.

 • De rechterconsole oogt overzichtelijk. Geen wirwar van knopjes. Rechts de draaiknoppen voor de instellingen van de elektronische hef. Links daarnaast de draaiknop voor de aftakas. Daaronder de keuzehendel voor normaal of spaar-aftakas. Twee hendels voor de hydrauliek. Optioneel zijn vier ventielen.

 • De keuzehendel 540-1.000 toeren zit rechts achter de stoel.

 • De accu zit onder de rechtertrap. De bereikbaarheid is voldoende, maar voordat de chauffeur er goed bij kan vergt het nog wel wat handelingen. Eerst de moer losdraaien, waarmee de trap aan het spatbord vastzit. Vervolgens de trap opklappen. Daarna de beschermkap verwijderen.

 • Buiten is het 28 graden. Standaard beschikken alleen de 5465 en de 5475 over airco. Bij de viercilinders is het optioneel voor €2.050. De gebruikte 5455 ontbeerde airco, dus werd het na verloop van tijd flink warm in de cabine. Dakluik, zijramen en achterruit kunnen wel open.

Eén reactie

 • no-profile-image

  martijn hofman

  Af fabriek is er een fronthef leverbaar en dan komen er geen plaaten langs de motor die de draaicircel beperken.

Of registreer je om te kunnen reageren.