Home

Foto & video

Nieuw van Kverneland

Kverneland presenteerde vorige week in Geldrop (N.-Br.) een nieuwe trommelmaaier, nieuwe wikkelaars en nieuwe persen.

Foto

 • De nieuwe serie Vicon vierkante balenpersen omvat de LB1270 en LB1290. De LB1270 volgt de LB 12200 op. De LB1290 volgt de LB12290 op. De LB1270 perst balen van 120 centimeter breed en 70 centimeter hoog. De LB1290 perst balen van 120 centimeter breed en (instelbaar) 80 of 90 centimeter hoog. De persen zijn geschikt voor het persen van gras, stro, hennep en mais.

  foto's en tekst: Martijn Knuivers

 • Beide modellen zijn uitgerust met Omnicut, een door Kverneland nieuw ontwikkeld snijsysteem. De persen kunnen met 0, 11, 12 of 23 messen worden uitgerust. Nieuw is het snelwisselsysteem voor de messen. Rechtsvoor op de machine een hendel ontgrendelen, de messenbalk zakt hydraulisch omlaag. Daarna kunnen de messen eenvoudig vervangen worden.

 • De machines zijn voorzien van nieuwe beplating en de plunjer en baalkamer kregen een nieuw ontwerp. De plunjers maken 46 slagen per minuut. Hierdoor hebben de balen een hogere dichtheid, is de vorm van de baal geoptimaliseerd en vergt het balen persen 14,7 minder kW dan met de oude modellen.

 • De pers heeft 24 smeernippels. Optioneel is automatische smering.

 • Nieuw zijn de vierkante balenwikkelaars, de BW 1104 en de BW 1604. De wikkelaars zijn geschikt voor het wikkelen van balen van 1.000 tot 1.200 kilo. De BW 1104, bestemd voor de driepuntshef van de trekker, is een wikkelaar die balen met een breedte van 80 centimeter, een hoogte van 60 tot 100 centimeter en een maximale lengte van 180 centimeter kan wikkelen. De BW 1604, zoals hierboven, is een getrokken, zelfladende wikkelaar.

 • Tot slot presenteerde de fabrikant zijn nieuwe front-trommelmaaier. Kverneland heeft zijn Solid-trommelmaaier-range uitgebreid met de 431F-trommelmaaier voor in de fronthef.
  De 431F heeft een werkbreedte van 3,1 meter. In transport is de maaier 3 meter breed. Het model is verkrijgbaar met een vaste bok of slepende ophanging.

 • Kverneland verkoopt de persen, wikkelaars en maaiers in het rood als Vicon en in het groen als DeutzFahr.

Of registreer je om te kunnen reageren.