Home

Foto & video

Boerenfoto's van boerentrots (afl. 6)

Boeren zijn vaak maar wat trots op hun sterke trekker, de allerbeste splinternieuwe combine of het oudje dat het nog steeds doet.

Foto

 • Bij de Landstede in Raalte is dinsdag 9 september een spiksplinternieuwe Claas tractor afgeleverd. De sleutels van de tractor werden overhandigd door een vertegenwoordiger van de firma Kamps de Wild, importeur van Claas tractoren in Nederland.


  De hypermoderne tractor wordt gebruikt voor de opleiding van studenten van de opleiding Agrarische Techniek (Loonwerk en Mechanisatie). Kamps de Wild stelt de tractor beschikbaar om de studenten beter voor te bereiden op de toekomst in het vak. In het komende schooljaar leren de studenten om te gaan met het onderhoud van de tractor. Daarnaast leren ze hoe de techniek van de tractor in elkaar zit.


  De tractor is een Ares 557, voorzien van hexactiv schakeling. Het voordeel hiervan is dat je ook bij onderbelasting kunt schakelen. De tractor is voorzien van pro-active voorasveering. De importeur levert naast de tractor een GPS-systeem bij de tractor. GPS staat voor Global Positioning System. Door de steeds scherper wordende wetten en regels omtrent fosfoot en stikstof voorziening van landbouwgrond is dit een must voor de loonwerker van de toekomst.

 • Op zonnige dagen tijdens de zomer is het niet altijd mogelijk om in het weekend zomaar een dag vrij te nemen. Daarom reed mijn vriendin een middag met me mee op de combine. Het is goed vertoeven in de hypermoderne cabine van de john deere 9780CTS combine.

  Ingezonden door Robin Bos in Dronten

 • De familie Bos aan het aardappelrooien

  Ingezonden door Siegrid Bos in Westeremden (Gr.)

 • Hier staan de twee mooie oldtimer Fendt's naast elkaar op het IHF in Panningen. De Fendt Dieselross is er 1 van het type F15g met 1952 als bouwjaar. Het is een watergekoeld 1 cilinder motor en heeft maar liefst 15PK onder de motorkap! Verder heeft dit Fendtje geen hefinrichting en moet met de hand worden aangeslingerd omdat hij geen startmotor heeft. een startmotor was in die tijd 'optie'...

  Daarlangs staat een Fendt Favorit 3, van het bouwjaar 1967. Hij heeft een watergekoelde 4 cilinder MWM-motor van 52 PK. In 1967 was de aanschafprijs van deze fendt 19.240 DM.

  Ingezonden door John Peters in Milheeze

 • Deze foto is gemaakt op weg naar het Internationaal Historisch Festival. Op de dieplader staan een Fendt Dieselross uit 1952 en een Fendt Favorit 3 uit 1967. Voor de dieplader staat een Fendt Farmer 308 uit 1997.
  Ingezonden door John Peters in Milheeze

 • W. de Jonge in Westernieland rooit stammenpootgoed.

 • We zijn druk bezig met het persen, maar voor hoe lang nog...?! "De momenten zijn om te stelen!" Aan de lucht te zien valt de regen straks met bakken naar beneden.
  Het is dan weer gedaan met de pret.
  Ingezonden door Ine Kuipers in Zeewolde


  Download als wallpaper »

 • De eerste mais in Salland is geoogst. Loonbedrijf Grefelman hakselt de mais voor kalveropfokbedrijf Reimert in Luttenberg.

  Ingezonden door loonbedrijf Grefelman

 • Aan de Meenthe te Sonnega worden de eerste aardappelen gerooid. Maatschap Poppe Sevenhuijsen uit Luttelgeest heeft vier hectare aardappelland van veehouder Reuvekamp uit Sonnega gepacht voor de aardappelteelt. Ondanks dat het de laatste tijd een natte periode is geweest, is dit stuk land droog en kunnen de pootaardappelen van het ras bintje droog uit de grond worden gehaald. Een beetje een opmerkelijk tafereel, omdat dit midden in het veehouderijgebied van de gemeente Weststellingwerf gebeurt.

  Foto: Lenus van der Broek in Wolvega

 • Het rooien van de aardappelen is net klaar in Valthe (Dr.)

  Ingezonden door Wouter van Corteveen in Kortenhoef

 • Het stuift aardig bij de oogst van tarwe.

  Ingezonden door Jef Jongen in Berg en Terblijt

 • V.O.F van Gremberghe oogst 5,8 hectare vlas van het ras Marylin.

  Ingezonden door Joyce van Waes in Zuiddorpe

 • Vaders' trots zijn op het veld, de dorsers zijn circa 40 jaar oud. voor Leo en Bert is het nu een paar dagen stof happen.

  Ingezonden door Bert Straten in Batenburg

 • Combinen van rogge op het landgoed Dickninge bij De Wijk (Dr.). Op de achtergrond de oude havezathe.

  Ingezonden door R.Stapel in Echten

 • Dorsen van zomertarwe bij H. Braber in Stad aan 't Haringvliet.

  Ingezonden door B. Braber in Stad aan 't Haringvliet

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.