Home

Foto & video 14 reacties

Agrotron K90 scoort met betere cabine

Halverwege 2005 introduceerde Deutz-Fahr de Agrotron K-serie bij de internationale pers. Naast het stoere uiterlijk scoort vooral de cabine goed bij de gebruikers.

Foto

 • De K 90 met een vermogen van 66 kW (90 pk) (ECER24) blijkt een vooruitgang vergeleken met de voorgangers uit de Agrotron MK3-serie. De K-serie omvat vier modellen met vermogens van 66 kW tot 95 kW. De K90 heeft een Euro III-motor, heet inmiddels K410 en kost €61.760 exclusief btw.

  Tekst: Frits Huiden, foto’s: Jan Willem Schouten.

 • De meeste gebruikers prijzen de cabine vooral om het betere zicht rondom door het 6,1 vierkante meter grote glasoppervlak.

 • Bij langere mensen is er lichte irritatie over het zicht naar achteren. De airco verhuisde van onder de stoel naar de dakrand achterop, waardoor de achterruit lager werd en het zicht recht achteruit dus verminderde. Elke rijder ervaart wel een veel krachtiger airco dan in zijn oude Agrotron.

 • Het deels digitale, deels analoge dashboard is prima afleesbaar.

 • De hendel voor het handgas laat zich te licht bedienen en kan zich bij een klein stootje al laten verplaatsen. Het handgas is met een knop elektronisch vast te zetten en op te roepen.

 • De cabine zakte 15 centimeter ten opzichte van de voorganger, zodat de trekker nu nog maar 2,63 meter hoog is. Over het geluidsniveau dat met 74 dB(A) niet het laagste is in de markt, zijn de ondervraagden niettemin tevreden. Dat geldt ook voor de standaard vier aftakastoerentallen (540/540E /1.000/1.000E).

 • Handig is de tuimelschakelaar voor de snelhef, die zowel voor- als achterop de zijconsole te vinden is. Ook gedraaid naar achteren is hij zo makkelijk bereikbaar.

 • Gewaardeerd wordt verder kleine luxe als verwarmde spiegels en de opbergvakken met als keukendeur scharnierende deksels.

 • Commentaar is er op de veiligheidsbelemmeringen. De hefknoppen op het spatbord kunnen bijvoorbeeld niet bediend worden zonder deze eerst in de cabine te activeren.

 • Over de bak zijn de meeste gebruikers redelijk tevreden. Ze missen een vierde powershifttrap niet echt in de 24V/8A-bak. Waardering is er voor de 50 km/u-bak en de koppelingsknop in de pook, zodat niet altijd meer gekoppeld hoeft te worden.

 • De gekozen powershifttrap is af te lezen in een klein scherm in de rechter cabinestijl. Het aanpassen van de powershifttrap op de snelheid kan alleen in de derde en vierde versnelling.

 • De watergekoelde viercilinder Deutz met turbo en intercooler omschrijven de gebruikers als betrouwbaar. Hij is geschikt voor 100 procent biodiesel. Service is goed te doen dankzij de in één geheel te openen kap, wegklapbare radiatoren en het goed te bereiken luchtcycloonfilter.

 • De vrees voor meer vuil onder de kap door het grote rooster dat over de motorkap loopt, bleek onterecht. Ondanks de meebeweegbare spatborden vindt een enkeling de draaicirkel van 9,3 meter aan de ruime kant.

 • De K90 is ook te koop is als Same Iron, Lamborghini R6 en Hürlimann.

 • De hefkracht achter is 6.220 kilo. Er zijn 3 DW-ventielen met een opbrengst van 60 liter per minuut (75 liter per minuut is optie), bij een druk van 180 bar.

 • Over de 180 liter grote dieseltank loopt de rvs-trap waarmee elke Deutz Fahr is uitgerust.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  dit is de beste trekker.
  ik heb hem zelf ook

 • no-profile-image

  freek

  na de eerste serie denk ik dat hier niemand meer vertrouwen in dat merk heeft ik zou ook niet zon magnetron willen kopen. ik sloeg de krant open en er stonden er maar liefst 38 tweede hans te koop nog geen seizoen oud niemand die er een wou kopen ik denk niet dat al die loon werkers hier naar dat merk durven kijken. hoe mooi er ook over gepraat word

 • no-profile-image

  Jan Groenewoud

  De hefinrichting is buiten wel te activeren door de 2 schakelaars gelijktijdig in te drukken. De stuuruitslag is wel degelijk kleiner dan 9 meter. Deze is dus niet goed afgesteld geweest.

  Vriendelijke groet, Jan Groenewoud jr.

 • no-profile-image

  rob van der veldt

  Ik denk dat Deutz fahr met de tegenwoordige series, de betrouwheid wel weer aardig heeft doen gelden, elk trekkermerk heeft wel eens een slechte serie, wij rijden ook met dit merk, en er is altijd wel iets te klagen, maar ik vind dat de betrouwbaarheid tegenwoordig wel gewaarborg is, en dat er relatief standaard veel op de trekker aanwezig is in vergelijking met andere merken
  Mvrgr Rob van der Veldt

 • no-profile-image

  stef van bergen

  wij hebbe deze traktor ook een k90 en k110 nooit niks mee aan de hand emt die trekkers en trekken als de beste;)
  mensen die fendt kopen vink ook niks want da is een bij elkaar geraapte spulle van alle merken;)
  deuzt doet er voor niemand onder;)
  gr stef

 • no-profile-image

  E. Maalderink

  Ik hoop dat deze beter is dan de oude agrotron (mocht ik ooit nog een deutz kopen). Elke keer is er wat mee. Dit voorjaar moest de versnellingsbak ook nog uit elkaar. Wat ben ik blij dat we nog een dx 3.70 hebben staan uit 1988. Loopt nog als een naaimachientje. Waar ik wel tevreden over ben is het bedieningsgemak van de agrotron. Dat zie je bij andere merken wel een anders.

 • no-profile-image

  Joris

  In het begin , zeg maar 1996-1999 waren die Trons rommel , maar nu is de Deutz Agrotron serie inclusief de K serie een uitgerijpte en degelijke trekker met werkelijk schitterende cabines en een goed zicht met logische bediening.Trouwens alle Agrotrons worden in Duitsland geproduceerd en niet in Italy. Ook de Same en Lamborgini uit dezelfde serie worden compleet in Lauingen gemaakt. Zo'n K is in Profiline uitvoering helemaal een geweldige trekker , worden ze wel belachelijk duur door maar dan heb je ook wat.

  Groeten Joris.

 • no-profile-image

  AVA

  agrotronserie 1 oftewel Mk1 is van 95 tot 97 verkrijgbaar geweest, vanaf 97 werdt het de mk2, dit was t zien aan de zwartecabine, en andere kleine details, deze trekker was gewoon ''goed'' kwalitatief!! deze trekker deed niks onder andere merken, de mk1 was wel anders maar zo heeft elk merk wel is een slechte serie met kinderziektes, het is jammer dat er elke keer weer over de mk1 wordt gepraat want dat is geweest! de series van tegenwoordig: of je t nou over een k, M of ttv hebt zijn gewoon toppie, de fabrikant levert niet voor niets als enige twee jaar fabrieksgarantie, bovendien zijn ze ook zeer aantrekkelijk geworden door de goede prijs/prestatieverhouding.
  En inderdaad alle trons worden in lauingen gebouwd.

 • no-profile-image

  freek

  ja Joris en AVA dat plaatsje geloof ik wel maa daar worden ze niet gemaakt daar worden ze in elkaar gezet net zoals een boeing onderdelen voor al die tracktors komen uit heel europa. alle motors same,deutz en lamborgini worden in italie gemaakt lees je dit ook stef

 • no-profile-image

  Joris

  Freek , je weet niet veel over Deutz-Fahr dat zie ik wel. Deutz-Fahr Agrotron trekkers worden geheel in Lauingen (Duitsland) gemaakt. De Deutz Motoren worden gemaakt in Keulen. En de ZF transmissies komen ook uit Duitsland. Enkel de voorassen komen uit Italy.

 • no-profile-image

  goed

  er zyn wel meer italianen made in germany.xofrh4

 • no-profile-image

  freek

  dus ze worden geheel in Lauingen gemaakt behalve de vooras en de motor spreek je jezelf daar al niet tegen en dan na te gaan dat ze helemaal geen fabriek in keulen hebben 1in duitsland 1in italie 1in croatie 1in india en nog 1 in china

 • no-profile-image

  Joris

  Tja Freek , geheel worden ze in Duitsland gebouwd , ZF is Duits en de cabines en dergeijke worden in Lauingen gemaakt. De elektronica van de hefinrichting en startmotors zijn van het Duitse Bosch. En ja de Deutz motorenfabriek staat wel degelijk in Keulen , deze motoren worden ook gebruikt door een andere duitse fabrikant , Fendt kent u die? Alleen de Deutz Fahr Agrotron zoals de Agrotron K - M -en X worden in Duitsland gebouwd , de kleinere series zijn van Same. Het is gewoon zo neem dit maar van mij aan. :)

 • no-profile-image

  Jeroen

  wij hebbe deze traktor ook een k90 en k110 nooit niks mee aan de hand emt die trekkers en trekken als de beste;) mensen die fendt kopen vink ook niks want da is een bij elkaar geraapte spulle van alle merken;) deuzt doet er voor niemand onder;) gr stef

  Geplaatst door stef van bergen, oss

  Steff en waarom rommel? Jij kan als producent dan eisen stellen waar een product aan moet doen, voor die prijs.
  Dus geen dure onderzoek nodig over hoe het gemaakt wordt, je besteed het uit.
  Dat is pas een logische gedachtte. Als je straks groot bent en wat in economie hebt geleerd, snap je het wel.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.