Home

Foto & video

Foto's van boeren (afl. 8)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • Onze vakantiehulpen, de A en B- (Annick en Britt) -service zijn druk bezig met kalveren voeren.

  Ingezonden door J. Tilma in Hantumhuizen

 • De jongens kijken tijdens het inkuilen van de 2e snee op 9 juni 2008 hoe het moet, en spelen het later na, inclusief de geluiden die daarbij horen.

  Ingezonden door Sandra Bouw in Den Andel

 • Ter voorbereiding van een evenement met oude tractoren, dat het laatste weekend van augustus wordt gehouden, is op 30 juli de rogge op de Korenhof in Siebengewald met een John Deere zelfbinder gemaaid.

  Ingezonden door Math Loonen

 • Koe Berola 37 van Ton Schutte in Harfsen is de helft van een tweeling. Het dier bewijst dat tweelingdracht erfelijk is. Onlangs heeft ze voor de derde keer op rij een tweeling gekregen. In totaal is het daarmee de vierde tweeling voor Berola. De koe heeft in 6 jaar tijd maar liefst 10 kalveren gekregen. Hulde!
  Ingezonden door Ton Schutte

 • Feest bij maatschap Versteeg in Almelo: koe Mietje 244 is op 23 juli bevallen van een drieling. Het zijn twee stierjes en een vaarskalf. De drieling kwam 11 dagen te vroeg ter wereld, maar de koe en de kalveren verkeren in goede gezondheid.

  Ingezonden door maatschap Versteeg in Almelo

 • Sander in Bunschoten zag iets vreemds aan de mais die hij dit jaar teelt. Er groeien kolven in de aar/pluim.

 • In Oldelamer (Frl.) is zaterdag 19 juli een door de VVV georganiseerde baggerrace gehouden. Enkele tientallen deelnemers moesten een parcours van 2,5 km door sloten en over diverse stukken weiland afleggen. Door de vele regen van de afgelopen dagen stond er veel water in de sloten, en een dikke laag eendenkroes maakte de tocht extra zwaar.

  Ingezonden door Lenus van den Broek in Wolvega

 • Onder een stralend zonnetje werden 18 kalveren aan jurylid Erik Nijenhuis getoond tijdens de kalverenkeuring in Broekland. 'Stuk voor stuk heel goed verzorgde kalveren die perfect worden voorgebracht', aldus de jury.

  Ingezonden door Emely Booijink in Broekland

 • Het deelnemersveld aan de kalverkeuring was dit jaar bijzonder gevarieerd. De jongste deelnemer was 3 jaar en de oudste 14. Maar ook de kalveren waren divers van ras. Er deden ook twee kalveren van het vleesras Blonde d' Aquitaine mee van de familie Tielbeek in Olst.

  Ingezonden door Emely Booijink in Broekland

 • Uiteindelijk ging het algeheel kampioenschap naar een stralende Giel Aalbers met het kalf Geertje 290. Hij werd ook kampioen bij voorbrengen en een reservetitel bij toileteren. Het kalf, Geertje 290 van de familie Booijink in Broekland, werd ook kampioen exterieur.

  De andere winnaars: reserve kampioen exterieur: Lieke 3 van de familie van Dam/Valk. Kampioen Toilet: Huub Grooten met Lieke 3. Reserve kampioen voorbrengen: Jill Holtkuile met Ammervelde Nolda 418.

  Ingezonden door Emely Booijink in Broekland

 • Verzakking tijden maaiwerkzaamheden voor de dijkverzwaring.

  Ingezonden door Jan Speksnijder in Lekkerkerk

 • Het dorp De Hoeve staat in bloei. Een maand geleden figuurlijk, omdat toen het 100 jarig bestaan van dit Weststellingwerfse dorp werd gevierd van de vereniging van Plaatselijk Belang en nu letterlijk. De aardappelvelden aan de Vinkegavaartweg staan in volle bloei.

  Ingezonden door Lenus van der Broek in Wolvega (Frl.)

 • Zomaar wat varkens in de wei in Portugal.

  Ingezonden door Max Schilders in Saboia (P.)

 • Een nieuwe generatie lezers?

  Ingezonden door Joyce Luft in Portugal

 • Ons kleinkind Luca vol trots voor de trekker.

  Ingezonden door Thea Arts in Volkel

Of registreer je om te kunnen reageren.