Home

Foto & video 1697 x bekeken 2 reacties

Foto's van boeren (afl. 6)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • 17 mei 2008 trouwden Wouter en Geralda Benthem. De bruidsfoto's zijn gemaakt in hun aardappelveld in Diever (Dr.) door een professionele fotograaf. Het bruidspaar weet niet dat de foto's zo snel ergens live staan, de familie weet het wel. Die vonden het ook geweldig om te doen (dus het bruidspaar ook..).

  Bekijk ook de andere foto's: foto 1, foto 2, foto 3, foto 4, foto 5.

  Ingezonden door (fotograaf) Koen Timmerman

 • Pas thuis op mijn beeldscherm zag ik wat deze reiger had gevangen. Ik zag hem langs de sloot staan met iets tussen zijn snavel en toen ik terugreed, vloog hij meteen weg. Gelukkig ligt de camera meestal naast me!

  Ingezonden door Yvonne Termeer in Kapel-Avezaath

 • Tjitse en Saakje Postma in Nijeholtwolde halen onder zeer gunstige weersomstandigheden de eerste snee binnen.

  Ingezonden door Lenus van der Broek in Wolvega

 • In het overwegend weidegebied in de gemeente Weststellingwerf wordt het decor van het groene landschap wat verfraaid met geel. Langs de Hoofdweg staan enkele hectares koolzaad in volle bloei.

  Ingezonden door Lenus van der Broek in Wolvega


 • Gisteravond landde er een ballon op mijn land. Dat is altijd imposant om te zien. We zaten in de kamer en toen kwam er een auto bij ons het erf opdraaien met een aanhanger met ballon tekst erop. Ze komen altijd netjes vragen of ze mogen landen op je land. De ballonvaarder Aart Jan Troost uit Emmeloord had gasten uit Espel aan boord die vanwege het 50-jarig bestaan van de Espelse voetbalvereniging meemochten. Als aandenken van de landing kreeg ik een boek over extreme natuur. Dat mooie boek kwam dus letterlijk uit de lucht vallen.

  Ingezonden door Sytze Bakker in Nagele

 • Altijd weer een mooi gezicht als het jongvee lekker buiten kan lopen. Op de foto zijn 21 pinken van ongeveer 1 jaar oud zichtbaar. De meeste zijn 50% piemontese en 50% blonde d'aquitaine. Ze lopen hier in het natuurreservaat de Eilandspolder. Uiteindelijk is het de bedoeling om de veestapel raszuiver te maken (100% blonde d'aquitaine). Dit ras doet het goed op deze veengronden.

  Ingezonden door Marcel Roelofsen

 • Het leger helpt boeren uit de prut

  Ingezonden door Auke Spijkerman in Wapserveen

 • Samen met Opa's knuffelkoe staat Mark Paans op de foto. (O)Pa en (O)Ma Rijm hebben een gemengd bedrijf in het Zeeuwse Colijnsplaat.
  <>Iingezonden door Annet Paans in Waddinxveen

 • Een geslaagd experiment, schrijft Marion Roeleveld vanuit Ierland. Ze teelde dit seizoen voor het eerst snijrogge en voert die sinds 26 maart aan de geiten.

 • Weide slepen met Gijs die gedurende de winter werkzaam is geweest in de bosbouw. Op de achtergrond Nicolien, in mei wordt ze 31 jaar. Zij kijkt naar een van de werkjes die zij vroeger deed. Zij en het paard van de buren waar ik als kind mee mocht werken zijn de paarden waarmee de liefde voor werken met een paard begon. In mijn optiek kunnen paarden helpen in de strijd tegen milieuvervuiling, ook in de landbouw! Of als de olie nog veel duurder wordt kunnen de paarden bijspringen. Maakt mij dit tot een nostalgische gek? Misschien wel, maar misschien geven ze ons wel een prachtige toekomst. De tijd zal leren.

  Ingezonden door Arie Huisman in Zwartsluis

 • Op 8 april 2008 fietste Robert Wiggers van Lichtenvoorde naar Aalten en hoorde veel kabaal van achter een bosrand. Toen hij eenmaal stil stond, zag hij deze bemester stil staan, ingegraven en al. Na 200 meter door gefietst te zijn, kwam hem een zodenbemester tegemoet, waarschijnlijk om de eerste bemester er uit te trekken.

  Ingezonden door Robert Wiggers in Aalten

 • Waterlelies planten, al gaat het op zijn kant wat minder snel, met een bootplantmachine, bunkerdak voorlader en al. Hier een New Holland trekker die iets te dicht op het slootkantje stond en wegzakte. Plaats van gebeuren: op een zandhoek nabij Grote Keeten in Zijpe (N.- H.) op 4 april 2008
  Ingezonden door Peter Burger in 't Zand (N.-H.)

 • En van de achterkant bekeken.

  Ingezonden door Peter Burger in 't Zand (N.-H.)

 • Over duurzaam gesproken, mijn vader Evert Geertman is 2 april 70 jaar geworden en helpt nog steeds alle dagen mee op het bedrijf, terwijl hij al 5 jaar met pensioen is en in het dorp woont. Hij haalt alle dagen in de week voer op voor de 85 melkkoeien en jongvee met een zelfrijdende voermengwagen. Deze wagen is drie jaar geleden door mij aangekocht. Waar veel oudere boeren zouden zeggen 'die nieuwigheid en dat grote hoeft van mij niet', was mijn vader erg enthousiast, en voert er met veel plezier mee. En dit is toch wel bijzonder met zo'n grote wagen op die leeftijd.

  Ingezonden door Robert Geertman in Stegeren (Ov.).

 • Rens van den Hoek in Uddel (Gld) is altijd op de boerderij te vinden. Is het niet op de tractor, dan wel bij de koeien.

  Ingezonden door zijn oudere zus Kirsten

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kirsten

  Waarom is deze foto nog nooit in de boerderij geplaatst??
  Vind ik erg jammer!!

 • no-profile-image

  arjan wink

  He, jullie hond gaat zeker graag op de foto! Ik zag hem ook al op de voergang liggen in het vers gemaaide gras bij de geiten. Dit in het blad geitenhouderij van oktober 2011. Leuk artikel om te lezen en prachtige foto's. Ik volg ook de artikeltjes die Marion schrijft in de Nieuwe Oogst over jullie bedrijf, de kaas en Ierland. Petje af voor hoe jullie je bedrijf aan het opbouwen zijn!
  Wat is jullie ervaring met het voeren van vers gras in de zomer? Hier wordt het vrijwel niet toegepast bij melkgeiten. Heel veel succes! Arjan Wink, melkgeitenhouder.

Of registreer je om te kunnen reageren.