Home

Foto & video 2 reacties

Boerenfoto's van boerentrots (afl. 5)

Boeren zijn vaak maar wat trots op hun sterke trekker, de allerbeste splinternieuwe combine of het oudje dat het nog steeds doet.

Foto

 • Combinen van rogge op het landgoed Dickninge bij De Wijk (Dr.). Op de achtergrond de oude havezathe.


  Ingezonden door R.Stapel in Echten.

 • De zomertarwe was mooi droog, tijd om het oude beestje (38 jaar) weer uit de schuur te halen. Ik ben de 2e eigenaar, maar zoals te zien maait mijn zoon er ook weer mee..!

  Ingezonden door Menco van Weringh in Laren (Gld.)

 • Loonbedrijf Fuchs Born (L) met de nieuwe New Holland CS 6050 maaidorser.

  Imgezonden door Mark de Haas in Guttecoven (L.)

 • E.S. de Jong in Westernieland (Gr.)had wat pech nij het dorsen van graszaad. Gelukkig was alles snel hersteld.

 • De tarwe oogst is in volle gang met de nieuwe maaidorser van onze loonwerker. Met 7.5 ton /ha is de opbrengst goed.

  Ingezonden door Herwin de Boer in Lavit (F.)

 • Met deze strip till-zaaimachine kunnen we op ons bedrijf in Zuid West Frankrijk na de koolzaad zonnebloemen zaaien. Hij bewerkt alleen maar de grond waar gezaaid wordt.

  Ingezonden door Herwin in Lavit (F.)

 • In Vogelwaarde is het graszaad op 15 juli geoogst nét voor de aangekondigde regen. Het perceel rietzwenkgras is voor Eurogras geoogst door 2 maaidorsers.

  Ingezonden door Steven van Hyfte in Sint-Jan-in-Eremo (B.)

 • Onze Deutz Agrotron 115 profiline, een fantastische trekker om mee te werken. Hij draait al 7 jaar probleemloos op ons akkerbouwbedrijf. Hier staat hij voor de pomp, bij het beregenen van de Parijse wortels.

  Ingezonden door Jurgen Siebring in Erica(Dr.)

 • Evert Kort uit Overschild schrijft: ik ben al lang bezig met brede banden met weinigdruk op de bodem en veel gecombineerde werkzaamheden. ik heb hier veel positieve ervaringen mee. de trekker staat voor op banden van 75cm breed en achter 1050. 38. deze combinatie weegt ongeveer 7 ton.

 • Maaien met de Deutz Agrotron 106.
  Ingezonden door Marco Hendriks in Apeldoorn

 • Loonbedrijf Leo van Amstel perst hooi met de nieuwe New Holland pers.

  Ingezonden door Pieter van den Brands

 • De Deutz 411 staat voor de schudder.

  Ingezonden door Marco Hendriks in Apeldoorn

 • Dennis Spronk maait hier in 3 kwartier 5,5 ha gras met een Case Maxxum 5150 met daaraan 2 Krone maaiers van 2,8m. breed.

  Ingezonden door Adry Spronk in Kamperveen

 • Onze zoon Sander (15) is verslaafd aan Deutz trekkers. Hij wil later de boerderij van ons overnemen.

  Ingezonden door Karin Heikoop in Hardinxveld-Giessendam

 • We wonen sinds twee jaar in de Eifel, in een dorpje op 590 meter hoogte. We melken zo'n 65 koeien (we komen oorspronkelijk uit Blaricum). De prijs van mais is best gestegen dus we gaan het zelf proberen te verbouwen. De mensen uit onze omgeving zeggen dat dat absoluut niet gaat (en verklaren ons eigenlijk voor gek) maar er heeft er ook nooit eentje hier geprobeerd, mais verbouwen op deze hoogte. Henk is op dit moment aan het ploegen. Ik heb een foto genomen om het vast te leggen. Ons zoontje Tijmen (3 jaar oud) vind het geweldig om op de traktor mee te gaan, vooral op scheve stukken want die zijn er wel bij ons hoor!. Hij is heerlijk mee en geniet volop. Hij heeft zelfs een tekening van de traktor meegenomen!

  Ingezonden door Monique Vos in Scheid (D.)

 • Een mooie foto van het graan zaaien op de veengrond in Harkstede. De grond was nog erg hard, vandaar de kopeg voor op de trekker. De cultivator hangt erachter om de sporen los te trekken.
  Ingezonden door Jeroen Hoiting in Harkstede

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frank schepens

  Hallo Monique,
  ik zag jullie foto en het verhaaltje erbij en het sprak mij zeer aan. Benal een paar keer in de Eifel wezen kijken en de omgeving spreekt mij heel erg aan. Zelf woon in net aan de Belgische kant, de Hoge Venen en dat bevalt mij zeer prima.
  Jullie verhaal spreekt mij erg aan en zou graag wat meer info willen hebben, zijn jullie boeren van origine, waarom Eifel is het allemaal te "rooien" enz......
  Zou je mij wat verder willen informeren. Fijn bedankt!
  Frank

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Dag Frank, ik heb gisteren pas je berichtje gelezen.
  We hadden een boerderij(tje) in NL, met Blonde d'Aquitaines. Maar Henk wilde graag melkvee en overname van een melkveebedrijf in Nederland was voor ons niet financieel niet haalbaar. Vandaar dat we in het buitenland zijn gaan kijken en zo kwamen we in de Eifel terecht. We hebben heel goede begeleiding gehad van BBP Agrar, emigratiebegeleiding Landbouw Duitsland. Ik adviseer iedereen om zo'n aankoop niet zonder een emigratiebegeleider te doen. BBP Agrar heeft echt alles voor ons geregeld en dat was nodig ook! Nu, twee jaar verder, kunnen we nog met elke vraag bij hen terecht; ze zijn zeer klant- en servicegericht. Ook voor aankoop van ander onroerend goed in Duitsland raad ik aan om, voordat je iets tekent, een rechtsanwalt de overeenkomst na te laten kijken.
  Mocht je ook van plan zijn een landbouwbedrijf over te nemen in de Eifel, let op de ligging/hoogte ivm het verbouwen van bijvoorbeeld mais. Veel succes!

Of registreer je om te kunnen reageren.