Home

Foto & video

Lely Hibiscus 655 SD Classic

Een nieuwe hark met zijafleg in de Lely Hibiscus serie, met een werkbreedte van 6,5 meter. De hark komt beschikbaar voor seizoen 2009.

Foto

  • De Hibiscus 655 SD Classic heeft een netto harkbreedte van 5,80 m, inclusief zwad 6,50 m, en kan een enkel zwad afleggen of met een tweede werkgang een dubbel zwad vormen. Het hydraulisch systeem van de hark is dusdanig ontworpen dat bij het uitheffen op de kopakker eerst de voorste rotor geheven wordt en daarna de achterste. Dit ontlast de trekkerchauffeur.

    Tekst: Matthijs Verhagen

  • De Hibiscus 655 SD Classic is bedoeld voor middelgrote veehouderijbedrijven die de hark flexibel in willen zetten.

  • De hark heeft geen afneembare tandarmen, desondanks blijft de transporthoogte toch binnen de perken. De Classic rotor is uitgerust met chroomstalen tandarmassen waar de tandarmen met twee bouten op gemonteerd zijn.

  • Het hart van de hark is de Classic rotor met 11 tandarmen. De rotoren zijn opgehangen aan het hoofdframe. Het vierwielige onderstel zorgt per element voor de bodemvolging.

  • De transportwielen zijn gedwongen gestuurd wat zorgt voor een kleine draaicirkel. Hierdoor kan de trekkerchauffeur zonder problemen manoeuvreren op de kopakker, indraaien in percelen, smalle, bochtige weggetjes nemen of achteruit door een greppel rijden zonder dat de wielen omklappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.