Home

Foto & video 2388 x bekeken

Foto's van boeren (afl. 10)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • Bij W. de Jonge in Westernieland zijn ze met drie combinaties uien aan het rooien.

 • Omdat de drians slecht of niet liepen, heb ik even een test gedaan door 1 drain op deze kavel te reinigen. De drain, die 4 jaar oud is, druppelde voor het reinigen. Drie dagen na reinigen komt er alweer 10 liter water in 40 seconden, of 900 liter per uur, of ruim 21 kuub per dag. Ik weet nu wat me te doen staat als de vorst over is.

  Ingezonden door Gerard Rigter

 • Vandaag 23 december 2008 zijn bij ons de eerste lammetjes geboren, Schreeft Leon Leerkes in Lettele. En dat is erg vroeg. Vorig jaar werd het eerst lammetje pas geboren in februari, dit was dus wel apart.

 • Deze boerderijkatten zijn helemaal klaar voor de winter. Laat de vogeltjes maar komen.

  Ingezonden door Marian ter Weele in Ambt Delden

 • Hoi allemaal,

  Ik stuur jullie wat leuke foto's, van mijzelf met de sneeuwpop. Samen met mijn mama heb ik vanmorgen (24 november 2008) een sneeuwpop gemaakt, het was voor mij de allereerste keer dat ik sneeuw zag in mijn leven. Het was erg leuk om in de sneeuw te spelen, maar het was wel erg koud. Daarom hebben we de sneeuwpop ook de "boerderij muts" van papa opgezet, zodat hij het ook niet koud heeft. Haha!!

  Groetjes van Marit Pelleboer uit Mastenbroek (22 maanden oud).

 • Een mooi tafereeltje, Fjorden op de slaperdijk in de ochtendmist bij Pieterburen.

  Ingezonden door Petra Wiersma-Werkman in Pieterburen


  Download als wallpaper

 • Jan Mouw in Speuld (Gld.) is maar wat trots op zijn lieve Jack.

 • Bij het combinen van de korrelmais doken er wat wilde zwijnen op.

  Ingezonden door Jan Job de Boer in Lavit de Lomagne (F.)

 • Het verkeer moet even wachten als Loonbedrijf Pleizier en Timmer een begin maakt met het hakselen van een perceel mais.

  Ingezonden door Albert Hakvoort in Hoevelaken

 • Uniek in Nederland, een Claas scooter. Dit is mijn scooter in Claas grasgroen en Claas bestickering!

  Ingezonden door Sil Ruesink in Hengelo

 • Het wordt bij ons hier in Noord-Holland nu wel erg nat, na alle regen op 4 en 5 oktober. Deze foto is van een stuk land bij ons in de buurt dat een paar weken terug is gevlakt en ingezaaid. Het slootwater (onderaan de foto) is nu bijna even hoog als het land.

  Ingezonden door Co Scholten in Spanbroek (N.-H.)

 • Hier ben ik nou trots op al 36 jaar, schrijft Willem Veelen in Renkum. Gewoon een beetje gek, maar heel lief

 • Ik heb een agrarische achtergrond en heb na mijn opleiding aan de CAH in Dronten een opleiding tot verkeersvlieger gevolgd. Ik werk nu de ene maand als piloot voor diverse oliemaatschappijen en in de andere maand ben ik actief in de landbouw. Vandaar lees ik altijd graag de Boerderij boven de Libische woestijn.

  Ingezonden door Jantinus Daling in Smilde

 • Met de gezamelijke buren hebbem we voor het bruidspaar Bart en Roelie van der Sterren een bruidspaar van stropoppen gemaakt i.p.v. een boog.

  Ingezonden door Jan van de Klippe in Zwiggelte (Dr.)

 • Als je de koeien in de wei hebt lopen, wil het wel eens gebeuren dat er een heeft gekalfd als je ze op wilt halen. Bij ons halen we zulke kalveren op met een Fiat Panda, zonder achterbank en dan mag het kalf meerijden in de achterbak.

  ezonden door Theo Schotman in Ens (zelfportret met het mobieltje)

 • Anne en Teije Jongsma houden in Nijeholtpade (Frl.) op 42 hectare land 136 waterbuffels (groot en klein). Deze dieren komen oorspronkelijk uit India. In Nederland zijn maar een paar waterbuffelhouders. De dieren worden in de melkstal machinaal gemolken en de melk wordt vervoerd naar Etten-Leur. Daar wordt er mozzarella van gemaakt: zachte, witte Italiaanse kaas, verkocht in de vorm van bolletjes. Het bedrijf is in 2004 opgericht als maatschap. In de aanloop gaf het melken wat problemen, echter op dit moment laten de buffels zich prima melken, een gewenning. “De waterbuffel is speels en vriendelijk, maar is buffelsterk”, aldus Anne Jongsma. Het vlees van de stierbuffel is magerder dan rundvlees en bevat 40% minder cholesterol. De familie Jongsma organiseert ook cursussen op hun bedrijf De Wildhoeve. Onlangs brachten de leden van de Lionsclub Wolvega en omgeving een bezoek aan het bedrijf.

  Ingezonden door Lenus van der Broek in Wolvega

Of registreer je om te kunnen reageren.