Home

Foto & video 1427 x bekeken

Meer mooie (en hoge) zonnebloemen

Foto

 • Mark Heijink (12) in Lochem (Gld.) zaaide dit jaar voor het eerst zonnebloemzaadjes. Dat gaf meteen een goed resultaat: een zonnebloem van 4,16 meter. “Het was wel gevaarlijk om te meten”, schrijft Mark, “papa moest met een trap op een tafel gaan staan.”

 • Meneer Henk van school hielp Jordi Pieper (6) in Eibergen (Gld.) met het zaaien en verplanten van zijn zonnebloem. De bloem was beresterk, hij overleefde een flinke hagelstorm in juni. Aan het eind van de zomer schoot de zonnebloem ineens nog een flink stuk de lucht in, tot 3,85 meter. Op de foto staat Jordi met zijn broertjes Rowen (7) en Bas (4).

 • Famke (4) en haar Manon (6) van der Woerd in Zoelen (Gld.) zaaiden allebei een zonnepit. Uit allebei groeide een bloem. Een gewone gele voor Famke, een rode voor haar zus. De bloem van Famke werd 3,75 meter hoog.

 • Hier ergens tussen al die zonnebloemen zit Marco Klunder (8) in Lelystad. Zie je hem? Het is wel even zoeken. Marco’s hoogste zonnebloem werd 3,91 meter.

 • De zonnebloem van Stijn Verheijen (9) in Ulicoten (N.-Br.) groeide tot maar liefst 4 meter! De buis voor de schuur langs voorkomt dat de bloem omvalt. Supertrotst staat Stijn op de foto, samen met zijn broertjes Dennis (7) en Lucas (4) en hond Boris.

 • In de moestuin die Daan Pijnenburg (6) in Middelbeers (N.-Br.) samen met zijn oma onderhoudt, staat een mooi rijtje zonnebloemen. Daan schrijft: “Ik ben zelf 1,25 meter en mijn hoogste zonnebloem is 3,97 meter.”

 • Iedere dag gaf Maaike Heutinck (5) in Diepenheim (Ov.) haar zonnebloem water. Dat vond de bloem vast en zeker fijn, hij groeide tot 3,80 meter.

 • Net geen 4 meter werd hij, de zonnebloem van Martijn (10), Wilmer (7) en Dinand (4) Panhuis. De broertjes zaaiden zonnepitten in de tuin van hun opa en oma in Voorthuizen (Gld.). Dat leverde een zonnebloem op van 3,99 meter.

 • Een mooie blauwe lucht, frisgroen gras en dan een rijtje van die megagrote zonnebloemen. Alexander (11) en Christine (8) Smelt in Vriezenveen (Ov.) stuurden een prachtige foto van hun zonnebloemen.

 • Alexander zelf klom op de ladder om de hoogste zonnebloem te meten. Die bleek 4,15 meter.

 • De zonnebloemen van Hendrik (6), Jantina (9) en Sjikke (3) Taekema in Hemrik (Fr.) hadden het erg warm deze zomer. Gelukkig gaven hun verzorgers ze veel water. De hoogste bloem groeide tot 3,90 meter.

Of registreer je om te kunnen reageren.