Home

Foto & video 1342 x bekeken 1 reactie

Limburg wint NK ploegen

Limburg wint in alle klassen het NK ploegen dat vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober op de Oostwaardhoeve in Slootdorp gehouden is. Bij de wentelploegen is Ton Meuwissen de beste, bij de rondgaande Jac Linssen.

Foto

 • De week voor het NK ploegen viel er erg veel water in Noord Holland maar tijdens het nationaal ploegkampioenschap had de organisatie het weer niet mooier kunnen wensen. Bij de wentelploegen strijden 27 deelnemers op een taaie kleigrond.

  Foto's: Hans Prinsen, tekst: Martin Smits

 • Op de zware grond glimmen de ploegsneden mooi in het zonnetje maar is het ook een extra uitdaging om mooi gesloten ploegwerk te maken en de groenbemester volledig onder te werken.

 • Dorinus Schoonen uit Eindhoven verdedigt bij de rondgaande ploegen zijn titel. Op vrijdag haalt Schoonen de meeste punten. Op zaterdag moet hij genoegen nemen met een tweede plaats om in het totale klassement ook als tweede te eindigen.

 • Wedstrijdploegen is precisiewerk. Iedere millimeter telt. Dirk Schrooder Kuiper tuurt op de schaalverdeling van zijn speciaal geprepareerde Massey Ferguson 185. Op vrijdag haalt Dirk de vierde plaats, op zaterdag de achtste en in het totale klassement eindigt hij op negen.

 • Jeroen Niehof ploegt met zijn Valmet en 3 schaar Kverneland 253,5 punten bij elkaar. Goed voor de 25e plaats in een klassement met 38 deelnemers.

 • Co Brooymans uit Tholen stamt uit een familie van trekpaardenliefhebbers van het eerste uur en haalt bij de wentelploegen een gedeelde tweede plaats.

 • “Ik ben geen boer” verklaart Johan van de Hoek zijn problemen om te voorkomen dat de sneden op de taaie grond terug vallen in de voor. Maar meedoen is belangrijker dan winnen en met zijn driespan herleven de tijden van vroeger. Van de Hoek eindigt 12’e in een een klassement met 19 deelnemers.

 • Jan Rijnen uit Wintelre doet met zijn Hanomag R40 uit 1940 op ijzeren wielen en Ransomes Dutotrac ploeg de categerie oldtimers eer aan om te verschijnen op ijzeren wielen. Rijnen verliest vooral punten op de beginvoor een aanstorting en eindigt op de 18’e plaats.

 • Roelof Menninga uit Eext bezit diverse mooi gerestaureerde Hatz trekkers maar haalt ze ook uit de schuur om mee te werken. Met zijn Dreesman ploeg uit 1959 haalt hij een gedeelde 7’e plaats.  Bekijk hier de uitslagen

Eén reactie

 • no-profile-image

  Willemien Spieker-Looman

  betr. fotos's NK ploegen: Jeroen Niehof ploegt met een blauwe Lemken ploeg, niet met een Kverneland ploeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.