Home

Foto & video 2 reacties

Faresin Leader voermengwagen

De Italiaanse Faresin heeft diverse eigenschappen van een verreiker in zich.

Foto

 • Faresin bouwt zowel verreikers als voermengwagens. Dat is aan de nieuwe generatie Leader-voermengwagens te zien, waarvan de eerste net in Nederland is. Behalve de assen komt ook de cabine direct van de verreikers af.

  Foto's: Van Assendelft Fotografie, Tekst: Frits Huiden

 • De nieuwe cockpit voorop de wagen biedt veel meer zicht rondom. De cabine is vrij hoog geplaatst voor een beter zicht bij het frezen van hoge kuilen. Nadeel is de hoge opstap van 1,10 meter.

 • Het interieur heeft gelijkenissen met de verreikers zoals de multihendel om de frees te bedienen. Canbus-technologie om de wagen bijvoorbeeld in voer- of laadmodus te zetten is optie. Standaard is er daarom een lange rij hendels naast de stoel voor het bedienen van de transportbandjes en contramessen.

 • De Faresin heeft een flinke laadcapaciteit dankzij de zwaardere 74 kW (100 pk) hydromotor op de bredere laadfrees.

 • Met 2 meter is de laadfrees 30 centimeter breder geworden. De elevator is 10 cm verbreed tot 70 centimeter.

 • Op de elevator zit een luikje voor mineralentoediening. Dat is lastig bereikbaar. Ook de steile, uitklapbare trap naar de mengkuip nodigt niet uit om met een zware zak omhoog te klimmen. Een trechter achterop is optie.

 • Het lossen gaat snel via de losluiken. Onder de luiken zijn bandjes te monteren voor een loshoogte van 60 centimeter.

 • De vijzel heeft 2,5 spoed, waarvan het laatste puntje steiler staat voor een betere menging bovenin de kuip. Toeren zijn instelbaar tussen 0 en 40 omwentelingen per minuut.

 • De standaard 128 kW (175 pk) Iveco-motor heeft er geen enkele moeite mee wanneer de frees vol wordt belast. Opties zijn een 102 kW (140 pk) en 154 kW (210 pk) motor. De zespitter ligt voortaan achterop de wagen, wat zorgt voor een lager geluidsniveau. Het onderhoud is eenvoudig te doen.

 • De vierwielbesturing en aandrijving is optioneel. Daardoor is er een draaicirkel van 3,5 meter, binnenkant straal, in plaats van 8 meter bij tweewielbesturing en voorwielaandrijving. De Cararro-assen zijn optioneel geveerd evenals de frees.

 • Mechanisatiebedrijf Verbunt in Dongen is importeur en heeft de wagen te koop vanaf €90.000. Opties zijn: 4wd+
  -besturing, twee camera’s, centrale smering, geveerde frees/vooras/stoel, airco. Voor meer informatie, lees het artikel Voerwagen met verreiker-bloed in het weekblad Boerderij van 29 januari 2008 nummer 18

Laatste reacties

 • no-profile-image

  harry de weerdt

  wie is de inpotuer van de faresin voerwagens. in nederland.

 • no-profile-image

  J.L Boes

  Had u aan de telefoon en wil graag een offete aanvragen. Betreft de 1400b met geveerde vooras, verwamde spiegels, camera systeem. Ik heb geen inruil en wilde een nieuwe aanschaffen. Graag ook een prijs vermelden.

  vr gr J.L Boes

Of registreer je om te kunnen reageren.