Home

Foto & video 1524 x bekeken 1 reactie

Foto's van boeren (afl. 2)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • Drie generaties zijn aan het graskuilen en houden koffiepauze op de kuil. Van links naar rechts vader Fedor, kleinzoon Maarten en opa Jaap Hoedjes.

  ingezonden door Karen Hoedjes-den Draak in De Cocksdorp

 • Julian, Mathijs en Iris Fontaine helpen hun vader met het onderdekken van de kuil. Ze hadden een heerlijke vakantiedag!

  Ingezonden door Miranda Fontaine in Schalkwijk (Utr.)

 • Gert Joling in Meeden (Gr.) houdt alpaca's. Dat zijn aan het kameel verwante dieren met een schofthoogte tot een kleine meter. De oorspronkelijk uit de Andes stammende dieren worden gefokt en gehouden om de wol.

  Ingezonden door Koos van der Spek

 • Nander, Rosemarie en Marnick mogen 20 augustus helpen met het oogsten van de pompoenen. De 19e heeft het heel veel geregend dus kunnen ze heerlijk in de slik rondstruinen.

  ingezonden door Lia den Boer in Zierikzee

 • Ramon van Leeuwen ploegt tijdens zijn vakantie in Zeeland een stukje met een oldtimer lanz. Dat gaat niet zo makkelijk, want de grond was erg ruw en zo'n lanz heeft niet veel pk's.

  Ingezonden door Ramon van Leeuwen in Woerden

 • M. Gommans in Boxmeer zag Jakobskruiskruid is, compleet met bijbehorende rupsen bij het viaduct over de Maas in de A77.  Het is niet duidelijk hoe ernstig het Jakobskruiskruidprobleem is. Dat staat een effectieve aanpak door overheden in de weg. Een gemeente of provincie kan maatregelen tegen Jakobskruiskruid namelijk pas rechtvaardigen als blijkt dat ziekte of sterfte onder dieren op grote schaal voorkomt. Omdat er op dit moment (nog) geen centrale monitoring van ziekte en sterftegevallen plaatsvindt hebben enkele vrijwilligers een meldpunt opgericht, dat zich richt op paarden. Daar kunnen slachtoffers zich registreren".

 • De mais op de huiskavel staat wel ongelijk, maar is wel goed.
  Ingezonden door Aart Scherff in Waardhuizen

 • Maandag 13 augustus aan het einde van de middag ging het jongvee naar buiten bij de Van Echtelds in Zuidwolde (Gr.). Dochter Anouk (13) jaagde de pinken en 7 droge koeien op vanuit de stal. Toen ze allemaal buiten liepen en alles precies volgens plan leek te gaan, vlogen ze door alle draden heen en sprongen er een paar in de sloot. Het koppel had bedacht dat ze maar eens tussen de hoog drachtige koeien wilden lopen. Dus aan het eind van de ceremonie liepen ze daar bij in de wei.  De volgende dag zijn de pinken weer opgestald en opnieuw geselecteerd. Bij de tweede poging ze in de wei te jagen, vlogen ze weer de verkeerde wei in. Bij de derde poging liep iemand met een emmertje bix voorop. Die was wel succesvol.

  Ingezonden door Anouk van Echteld in Zuidwolde

 • Deze foto's bewijzen maar weer dat boerendochters ook leuk kunnen zijn, stellen de inzenders Lieke Jacobs en Marlou van Kempen
  uit Achthuizen (Z.-H.)

 • Inzender Klaas Devreese schrijft:
  In de nacht van dinsdag 24 juli had de streek rond Poperinge (B.) veel regen. Ons bedrijf stond ook bijna helemaal onder water: op sommige plaatsen tot 1m30! De varkens in de kraamhokken stonden 20 cm in het water, gelukkig moesten we de dag nadien spenen en waren de biggen groot genoeg. Ze hebben het allemaal overleefd.
  In de aardappelen is er ook veel schade: op sommige plaatsen is de helft van de aardappelen rot.
  We begonnen het water over te pompen met de drijfmestton, maar we konden het water niet meester. Het was druk want ze kwamen die dag ook nog eens 150 vleesvarkens ophalen.

 • Annenel Nieuwenhuis in Vijfhuizen is een boerendochter, en daar is ze trots op!
  (ingezonden door Annenel Nieuwenhuis)

 • Is het eindelijk gestopt met regenen, de tarwe droog, kun je nog niet combinen omdat de Zeeuwse klei te weinig draagkracht heeft.
  De oplossing werd gevonden door de montage van dubbellucht en het werkt prima. Nadeel is dat bij het combinen de trap naar de cabine omhoog moet omdat de wielen breder zijn dan de trap. Bij gelegerde tarwe (en dat is er ook veel)moet van een kant gewerkt worden. De overhangende aren zwiepen namelijk na het maaibord terug en komen dan onder het buitenste wiel. De afstand bedraagd hier maar 8 cm.
  Inzender: Gabri Hoek, Sint Maartensdijk (Zld.)

 • Stichting Werkend Trekpaard Groningen oogstte zaterdag 28/7 voor het eerst rogge op authentieke wijze met zelfbinder en paard in het natuurgebied Tussen de Venen bij Muntendam.
  Ingezonden door J. Bosboom uit Muntendam (Gr.)

 • Het lezen van de boerderij is toch wel vermoeiend, want na de laatste bladzijde viel onze papa knorrend van tevredenheid in slaap.
  Ingezonden door L. Tuin uit Rouveen (Ov.)

 • Volgens Liesbeth is er in het komende winter weinig water nodig. (Om het water te laten zien is de foto wat kleiner afgebeeld, red.)
  Ingezonden door Liesbeth uit Brielle (Z.-H.)
  Bekijk ook de foto's van boeren (1) »

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  ferdie

  die twee meiden zijn wel mooien meiden

Of registreer je om te kunnen reageren.