Home

Foto & video 401 x bekeken

Nieuwe strooier

Boerderij bekeek de nieuwe Vicon RO RotaFlow.

Foto

 • De bak is met opzetranden te vergroten. Dat zijn nu aluminium opzetranden, die allemaal van dezelfde maat zijn.  De werkbreedten, de manier van afstellen en ook het strooibeeld zijn niet anders dan bij de RS-typen, maar instellen is nu gebruikersvriendelijker. De plaats waar de kunstmest op de strooischijf komt, wordt nu verzet met een hendel in nokjes langs een schaalverdeling. Dit is nauwkeuriger dan de traploze verschuiving, zoals die voorheen werd toegepast.  De Flowpilot - zoals Vicon het noemt - laat zich gemakkelijk verwijderen om schoon te maken en voor kleine giften zijn nu twee van de drie doseeropeningen centraal afsluitbaar.


  Foto's: Frank Uijlenbroek, tekst: Martin Smits

 • De zeven zijn piramidevormig, waardoor kluiten opzij rollen. Ze zijn nu gemaakt van uitgesneden plaat en in opgeklapte stand zijn ze te vergrendelen.

 • De Focus-terminal is nu van een kleiner formaat. Dat is een eenvoudige terminal die met alle andere Kverneland-Isobusmachines kan communiceren. Standaard is de RO-EDW volledig Isobus te bedienen.

 • De weegcellen (bovenin) zijn nu beschermd door rvs. Ook de wijzer voor het voorover verstellen en de grote beschermplaat voor de strooischoepen zijn nu ook van rvs.

  De weegcellen zijn aanzienlijk zwaarder uitgevoerd dan op de vorige generatie weegstrooiers, om beter bestand te zijn tegen extreme schokken.

 • Om de aandrijving van een strooischijf uit te schakelen is de aandrijfas naar de tandwielbak los te koppelen. Die zit nu vanwege de CE-machinerichtlijn achter een beschermingsplaat, maar is door inspectieluikjes goed bereikbaar.

 • Het strooimechanisme is hetzelfde gebleven, maar het instellen van het uitstroompunt is nu wat makkelijker geworden door het toepassen van nokken waar de hendel in valt. De kunststofplaat met schaalverdeling is makkelijk afneembaar om schoon te maken. Het geheel heeft van Vicon de naam Flowpilot meegekregen.

 • Zowel aan de voor- als achterzijde zit nu een peilglas om de bakinhoud te kunnen zien. Aan de achterzijde wordt die nog uitneembaar om de bak af te kunnen tappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.