Home

Foto & video

Gps stuurt nieuwe Hardi spuit

Hardi heeft de eerste spuitmachines afgeleverd die gps-gestuurd de secties kunnen bedienen. Zo wordt de overlap in geren en bij het in- en uitzetten op de kopakker tot een minimum gereduceerd.

Foto

  • Hardi's AutoSectionControl-systeem is gecombineerd met een recirculatiesysteem waarbij de dophouders elektrisch worden afgesloten.
    Omdat de dophouders individueel afsluitbaar zijn, kan de gebruiker zelf bepalen hoe de sectieverdeling wordt. Totaal kunnen 13 secties worden gevormd. Meestal zijn er twee secties geprogrammeerd als kantdop, waardoor er nog 11 secties te verdelen zijn.

  • De New Commander is nu als i-uitvoering leverbaar. Dat staat voor uitvoering met canbus-communicatie die geschikt is om met gps te werken. De New Commanders vallen op door de gestroomlijnde vormgeving waar ook de kranen en fustenreiniger volledig in zijn geïntegreerd.

  • Elektrische bediening van de kranen is optie. Het scherm waarmee de kranen worden bediend, zit achter het luik van de opbergruimte.

  • Functies als vullen, reinigen en spoelen zijn bij de elektrische uitvoering voorgeprogrammeerd. Het is dus alleen een kwestie van de juiste knop indrukken. De gewenste te vullen hoeveelheid is ook van te voren in te stellen.

  • Bij de gps-gestuurde secties is iedere dophouder afzonderlijk elektrisch afsluitbaar. Per drie dophouders is er een kastje gemonteerd dat drie dophouders van hun signaal voorziet.

  • Rechtsboven de nieuwe HC 6500-bedieningsterminal voor het instellen en aflezen van alle gegevens voor het spuiten. Links de joystick met 13 schakelaars voor de 13 te programmeren secties en een hoofdschakelaar voor het stoppen en starten van het spuiten. Het blauwe kastje onderin is de bediening van de gps-gestuurde functies.

Of registreer je om te kunnen reageren.