Home

Foto & video

Nieuwe trekkers in Parijs

Op de Parijse mechanisatiebeurs was veel nieuws te zien. Massey Ferguson, Kubota, Same Deutz Fahr, Caterpillar en JCB. toonden nieuwe trekkers. Een primeur was de New Holland FR-hakselaar.

Foto

 • Op de grote stand van New Holland was veel nieuws te zien. Onder meer de T7500. De trekker die voorheen bekend was onder de naam TVT. Net als bij de technisch identieke trekkers van Case-IH en Steyr is de lage dakrand in de cabine verdwenen. Daardoor is de cabine ruimer geworden.

 • Om het nieuws goed onder de aandacht te brengen, heb je aandachttrekkers nodig. Zoals deze machines. Mooi in een New Holland-jasje. Ze staan bij de T7000-serie die New Holland onlangs introduceerde op de Agrovak In Den Bosch.

 • Met recht één van de grootste primeurs van de Sima was deze New Holland FR-hakselaar. Deze belooft de grootste hakseltrommel te hebben in de markt. Lees meer hierover in Boerderij nr. 24 van 13 maart.

 • Geen grote en moderne hakselaar, maar wel een nieuwe. Deze is van het Russische Rostselmash. Met een motorvermogen van 294 kW (400 pk) en een zelfgemaakte versie van de rijonafhankelijke maisbek. Richtprijs: €150.000.

 • Massey Ferguson toonde deze nieuwe grootpakpersen. Ook in Nederland verkrijgbaar. Ze vervangen de huidige modellen, de typen MF 185 t/m MF 190. Verkrijgbaar in baalformaten van 80 x 88 centimeter tot 122 x 128 centimeter.

 • Kubota trok veel aandacht met het vrij nieuwe type M125X. Een met recht westerse trekker te noemen met een fraai design en een luxe cabine. De kwaliteit zou uitstekend moeten zijn gezien de zeer goede reputatie van dit merk bij de kleine (smalspoor)trekkers voor tuin- en parktechniek.

 • De rechterzijconsole van de M125X is mooi opgeruimd. Alle belangrijke functies netjes bij de hand. En een geïntegreerde hendel voor handgas en powershift.

 • Nog een primeur uit huize Case New Holland is deze Case-IH Puma. Technisch ongeveer gelijk als de New Holland T7000. De machine wordt echter gemaakt in Oostenrijk en niet in Engeland waar de T7000 gemaakt wordt. De cabine is echt veranderd. Zie daarvoor ook de volgende foto.

 • Het interieur van de Case-IH Puma lijkt erg veel op dat van de pas vernieuwde Case-IH CVX. Middenvoor geen dashboard meer, maar een handschoenenkastje. Het complete dashboard verhuisde naar de rechter cabinestijl. Bediening van powershift, hydrauliek, handgas en hef is nu te vinden op de verbeterde versie van de Multicontroller zoals die al jaren bij de CVX- en CVT-typen wordt toegepast.

 • Landini toonde een prototype van de Powermax. De Powermax gaat over een jaar de Powermaster-serie opvolgen.

 • McCormick veranderde het uiterlijk van de serie met een strakkere belettering op de motorkap, zoals van deze XTX-trekker.

 • Letterlijk de grootste aandachtstrekker op de Same Deutz Fahr-stand was deze X720. Samen met de X710 vervangt deze de Agrotron 230- en 260-typen.

 • Het licht van de toekomst is de nieuwe verlichting van Hella. Het licht komt uit een holle glasvezelkabel en gaat vanuit één punt naar meerdere plaatsen. Zeer futuristisch. De mensen van Hella wilden er niet te veel over vertellen. Deze lamp had eigenlijk (nog) niet op de stand mogen staan.

 • Jong en oud, maar vooral jong, gebruiken de beurs om nieuwe producten te testen. Deze jonge Fransman test alvast de nieuwe Caterpillar-schranklader die zijn vader zojuist heeft besteld.

 • Soms gaat het om de kleinste details. Deze man fotografeert een binnenring van de band op een JCB-verreiker. Waarom?

 • Op de beurs vooral veel Chinezen. Ze kijken niet alleen, velen introduceerden hun eigen vindingen, zoals rubberen producten, gereedschappen, onderdelen en trekkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.