Home

Foto & video

Intrac: minishovel op drie wielen

Compactshovels zijn in. De Intrac, geimporteerd door Zonna in Beilen, is bijzonder gebouwd. De driewieler heeft een groot stuurwiel achter, een banaanachtige, kromme giek, en een stoel helemaal achterop.

Foto

  • De Intrac kent 2 typen; de T50 en T60 met hefvermogens van 1.500 en 2.000 kg. Een grotere T70 is in ontwikkeling. Deze compacte shovel heeft permanente driewielaandrijving. Ondanks de hoge achterbouw behoudt de stoel voldoende veerweg. Het getoonde type heeft grote banden: maat 400/60-15. In de toekomst volgt een heftruckversie. Optioneel is een frontaftakas en –hef voor bijvoorbeeld een gazonmaaier. Tekst: Bas van Hattum

  • De aankoppelstukken van de giek zijn van het type Euro. Dat is hetzelfde systeem dat nu bij alle voorladers wordt toegepast. Bakken, palletvorken of andere hulpstukken van een voorlader passen dus direct aan de Intrac.

  • De viercilinder dieselmotor ligt in de lengte schuin voor de chauffeur. Voor groot onderhoud moet de giek omhoog en kan aan de voorkant een kap afgeschroefd worden.

  • De bediening is standaard, zoals nu bij de meeste compactshovels het geval is, middels een kruishendel. De drukknopjes zijn voor het derde ventiel. Een vierde en vijfde ventiel voorop zijn optioneel.

  • De deksels onder de linker- en rechtervoet zijn opklapbaar, evenals de stuurconsole. Dan worden accu, dieseltank en motor bereikbaar. Voor groot onderhoud moet echter voor- of achterop een groot deksel afgeschroefd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.