Home

Foto & video

Landbouwwerktuigenbeurs Leeuwarden

Voor de eerste keer wordt de Landbouwwerktuigenbeurs niet in Zuidlaren maar in Leeuwarden gehouden. Boerderij nam al vast een kijkje.

Foto

 • Ruim driehonderd exposanten tonen hun waar van 17 tot en met 20 december. Machinebouwer Schouten uit Uddel heeft de mesttank met het "Ideal Soil Protection" driewielig onderstel verder aangepast. De dissel is nu geveerd en de vochtvanger aangepast. Bovendien is de bemester nu met klempennen aan het frame bevestigd. Daardoor is er minder kans dat de draaipunten slijten.


  Foto's: Jan Willem Schouten, tekst: Benny Gudde, Frits Huiden

 • De snelle multitrac VT2516 is nu helemaal praktijkrijp en de blikvanger op de stand van Vredo. Deze TUV goedgekeurde machine heeft een vermogen van 202 kW (270 pk) en haalt een maximum snelheid van 65 km/h. De machine is rondom geveerd en beschikt over ABS remmen.

 • Vicon heeft zijn nieuwe Solid trommelmaaier voorzien van een gesleepte ophanging, deze zorgt voor een zo optimaal mogelijke bodemvolging. Omdat de maaier over de bodem wordt gesleept en niet geduwd, worden bodemcontouren beter gevolgd.

 • Fendt beloofde om tijdens deze beurs met een spetterende actie voor de dag te komen. En spetterend is het. Op alle toiletten van het WTC complex zijn Fendtposters met diverse dubbelzinnige spreuken te vinden als: 'Moeite met een grote boodschap?, wij niet."Waarna de drie assige Fendt Trisix is afgebeeld.

 • John Deere toont een 6930 Premium met een cabine zonder B-stijl. Het kleine zij-stijltje verdween voor meer zicht opzij en een makkelijkere instap.

 • Een brede schudder in treintjes model neemt veel plaats in bij het stallen. De onlangs geïntroduceerde 18 meter brede treintjesschudder van Fella heeft daarom een hulpstuk waarmee de buitenste rotoren handmatig opgeklapt kunnen worden. Dit scheelt bij het parkeren van de schudder snel een enkele vierkante meters.

 • Op de Fendt stand showt het Beierse bedrijf het Cargo Lock snelkoppelsysteem voor de Cargo voorladers. Een hendel omhalen en de voorlader is aan de trekker gekoppeld.

 • SBGuidance gebruikt hier het RTK GPS-systeem op een schoffelmachine. In combinatie met de GPS op de trekker wordt de schoffel hydraulisch bijgestuurd met een kouter schijf en een eigen GPS ontvanger. Vooral Biologische telers kunnen hiermee hun voordeel halen. Zo kan er ook 's nachts, of zelfs voor het gewas op komt, geschoffeld worden. Uiteraard moet er ook gezaaid of gepoot zijn met het GPS-systeem, zodat deze data voor het schoffelen bruikbaar zijn.

 • Valtra laat met een volgepakte Advance cabine zien waartoe het bedrijf allemaal in staat is. De cabine is in bosbouwuitvoering en heeft daarvoor een stevige stootrand en dakraam. Daarnaast heeft is er de TwinTrac terugrijinrichting, Auto-Guide gps sturen, een Isobus terminal, actieve cabinevering en een luchtgeveerde stoel.

 • De Heus verkoopt in Nederland de laatste tijd met veel succes de Greco sleuvenfrees. De sleuvenfrees wordt vooral door akkerbouwers gebruikt om waterafvoergeulen te maken dwars op de rijrichting. Trekkers met werktuigen kunnen er over heen rijden zonder dat de geulen ingedrukt worden. De breedte van de geul is instelbaar van 8 tot 16 cm en de diepte tot 65 cm. Prijs € 7.275.

 • Nieuw bij Redrock is deze Alligator 300 klem van maar liefst 306 cm breed. Door een tussenmes knijpt hij twee blokken uit de kuil. De kuilhapper heeft een inhoud van 4 kuub en kan alleen gehanteerd worden door een shovel of verreiker met een hefvermogen van 4 ton.

 • Deze Scorpion verreikers van Claas zijn ontwikkeld met Kramer Neusson. De serie is uitgebreid met drie modellen. Een daarvan is deze Scorpion 7040 met een hefvermogen meer dan 4 ton en een bereik tot 7 meter.

 • Zonna importeert voortaan het Italiaanse shovelmerk Paload aan. De Paload is leverbaar in 3 verschillende uitvoeringen, de PL35, PL55 en PL75. De PL55 met 62 kW (85 pk) zal waarschijnlijk het meest populair worden onder boeren. De zwaarste PL75 is leverbaar met een uitschuifbare laadschop.

 • De T8000 serie van New Holland is uitgebreid naar boven met de T8050. De 6-cilinder Cumminsmotor van de T8050 heeft een vermogen van kW 239 kW (325 pk). De T8050 was ook al te zien op de Agritechnica.

 • Eurocamp heeft haar voermengwagen aan de achterzijde voorzien van een klep. Via deze klep kan handmatig of met een voorladerbak toevoegingen, zoals mineralen, bij het voermengsel worden geladen.

Benny Gudde

Of registreer je om te kunnen reageren.