Home

Foto & video 662 x bekeken

Innovaties algemeen

Stem op de beste innovatie en bepaal wie de winnaar wordt van de Boerderij Awards 2007. U kunt stemmen via de poll. U kunt ook mailen; dan maakt u kans op een videocamera! Er zijn drie categorieën: algemeen, akkerbouw en veehouderij. Boerderij reikt de Awards uit tijdens de werktuigenbeurs in Leeuwarden, op 17 december.

Foto

  • Het Crop van Agrovision en Opticrop is het eerste teeltregistratieprogramma dat werkelijk praktijkrijp is om via Isobus te communiceren met boordcomputers voor werktuigen. Je kunt vooraf werkzaamheden en doseringen van plannen en later via USB of geheugenkaart inladen op de boordcomputer van het werktuig. De werkelijke doseringen worden naderhand weer gecorrigeerd in het Crop programma.

  • Trimble RTK-GPS van Geometius is een RTK-GPS ontvanger voor op het werktuig. Het werktuig wordt op aanwijzing van de ontvanger met een hydraulische side-shift, dissel-, wiel- of kouterbesturing op het rechte pad gehouden. Voor de hoogste nauwkeurigheid kan de trekker ook op GPS rijden. Zowel de ontvanger van de trekker en werktuig zijn te besturen via een display.

  • Het IMSO roetfilter past op elk soort voertuig. Een verticale versie past ook op trekkers. Met de roetfilters is het mogelijk minimaal 70 procent roet af te vangen uit de motor van het voertuig. Het IMSO filter heeft een inwendig sproeisysteem en reinigt daarmee het filter. De roetfilters hebben tevens een dempende werking en geven geen vermogensverlies aan de motor.

Of registreer je om te kunnen reageren.