Home

Foto & video 1 reactie

Demonstratie bij Dienst Regelingen

De NAV en NMV demonstreerden vrijdag 19 november in Deventer bij het kantoor van Dienst Regelingen tegen de late uitbetaling van de bedrijfstoeslagen.

Foto

 • De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) hielden vrijdagmiddag 16 november een ludieke protestactie bij het kantoor van Dienst Regelingen (DR) in Deventer. Reden is dat de dienst bekend heeft gemaakt dat ‘slechts’ 25 procent van de boeren in december de volledige bedrijfstoeslag ontvangen. Vorig jaar ontvingen alle boeren in december een voorschot.

  Tekst: Martijn ter Horst, foto's: Robin Britstra

 • Met man en macht worden er voor de ingang van het kantoor strobalen gelegd. De ambtenaren kunnen zodoende niet direct van kantoor vertrekken. De bonden willen hen even laten wachten, zodat ze voelen wat het is om ‘even te moeten wachten’.

 • Op het kantoor hangen spandoeken met de tekst: boer maakt landschap. Het is voor de bonden onacceptabel dat een grote groep boeren zo lang moeten wachten op een groot deel van het inkomen. In januari keert Dienst Regelingen aan nog eens 25 procent van de boeren de bedrijfstoeslag uit. Het streven is om voor 1 april 90 procent van de boeren uit te hebben betaald.

 • De Hollandse nepkoe met de tekst ‘Faire Melk’ is middelpunt van de actie.

 • Voorzitter Peter ten Hoeve van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond overhandigt aan Gerdiene Keijzer van Dienst Regelingen een zakje chocoladegeld. Volgens de NMV is dit zakje evenveel waard als wat de boeren krijgen van Dienst Regelingen. ,,Helemaal niets”, verklaart Ten Hoeve.

 • Aan het zakje zit een kaartje met de tekst ‘Toeslagrechten te laat, boeren kwaad’.

 • Alles werd in het werk gesteld om de aandacht te trekken van media en omstanders. Een groot spandoek mag daarbij niet ontbreken.

 • Na de actie gingen de voorzitters van beide bonden in gesprek met Gerdiene Keijzer, unit manager en Jan Jurgen Huizing, directeur uitvoering bij Dienst Regelingen. Helemaal rechts luistert Peter ten Hoeve van de NVM aandachtig, met naast hem Klaas Hoekstra van de NAV.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jantje

  Toch weer mooi gedaan.
  Met een ludieke actie het probleem weer goed onder de aandacht gebracht.
  Dat kan toch alleen een VAKBOND, die vecht voor boerenbelangen.

  De groeten uit Enter.

Of registreer je om te kunnen reageren.