Home

Foto & video 259 x bekeken

Ook denken aan werknemers

*Hoe bewust ga jij om met deze risico`s op uw bedrijf? Het is belangrijk om goed alle zaken op orde te hebben. Bespreek van de voren met iemand die er komt werken waar alles staat in geval van nood. We dringen risico`s terug in 3 stappen: 1. inventarisatie: alle risico`s op één lijst; 2. evaluatie: risico`s sorteren; de belangrijkste boven aan; 3. plan van aanpak: wie doet wat, en wanneer? *Hoe kun je situaties die gevaar op kunnen leveren vermijden? Vermijd zo veel mogelijk de gevaren op een bedrijf, natuurlijk gaat dit wel eens mis. Zorg dat er brandblussers hangen op een makkelijke plaats. Hang camera`s op in de schuur waar bedrijvigheid is. Zo voorkom je dat er misschien iets vastloopt of andere ongelukjes. Het is ook belangrijk een werknemer niet steeds hetzelfde werk te laten doen, zo verkom je ziekteverzuim. Dit is vooral lastig als de oogst voor de deur staat. Werkdruk, lawaai en gevaarlijke stoffen kunnen ook een oorzaak zijn van ziekteverzuim. Echte ongevallen gebeuren weinig, maar als er iets gebeurt is het vaak ernstig!

Foto

  • Zet nooit een heteluchtkanon bij een stapel stro, zo kan dit in vlammen op gaan.

  • Deze boer heeft de laatste jaren niet veel onderhoud aan deze boerderij verricht. Ik zou niet graag in die schuur willen zijn toen dit gebeurde!

  • deze schuur is oud, maar het onderhoud is goed. Hier is in het voorjaar net een nieuw dak op gekomen, zo verkom je instortingsgevaar.

  • Deze schuur is ook oud, maar er wordt onderhoud aan verricht.

Of registreer je om te kunnen reageren.