Home

Foto & video 2 reacties

Foto's van boeren (afl. 5)

Naast trekkers en tractoren zenden boeren ook andere foto's in. Vee, mensen, bedrijven, weersverschijnselen, alles kan. Als het maar te maken heeft met het boerenbedrijf.

Foto

 • Anton Schotpoort (midden) kocht voor €4.100 de stier BAC Casanova (vader: Neuville) op de door het Blonde d'Aquitaine-stamboek georganiseerde veiling van stieren uit centrale opfok. De fokker van deze stier zijn Roel en Bert Wiekema (rechts) uit Ruinen.

  De 13 stieren gingen gemiddeld voor bijna €3.000 onder de hamer.

  Foto: Fredie van Dijk

 • De rietoogst is in volle gang. Zo ook op de rietvelden langs De Weeren nabij het natuurgebied Brandemeer in Oldelamer (Frl.). Er wordt daar volop gewerkt. De onderste blaadjes worden van de rietstengels gehaald en verbrand. De rietschoven worden vervolgens op een wagentje geladen en naar de groot bult gebracht om later afgevoerd te worden. Het riet is in trek al dakbedekking, zeker nu de energiekosten steeds hoger worden. Riet is een heel goede isolatie voor het huis, ‘s zomer koel en ’s winters warm.

  Ingezonden door Lenus van der Broek

 • Ze zeggen vaak dat boeren en schippers dicht bij elkaar staan, schrijft Huub Goudzwaard in Renesse (Zld.). De kapitein op het binnenvaartschip Anaconda leest uit interesse bijna dagelijks Boerderij.nl. Op de Rijn bij Dusseldorf kwam hij dit schip beladen met allerlei typen John Deere's tegen en greep zijn camera. Het schip is onderweg van de John Deere fabrieken in Mannheim naar de haven van Antwerpen. Vandaar worden ze verscheept naar alle bestemmingen.

 • Het winnende kalf van de kalverkeuring bij de rundveeshow in Bedum (Gr.).

  Ingezonden door Elise Brouwer in Meedhuizen

 • De honden Bram (Berner Sennen) , Bertus (Engelse Setter) en poes Corry wachten op het middageten.

  Ingezonden door Herwin de Boer in Lavit de Lomagne (Frankrijk)


  Boerderij zoekt voorjaarsfoto's.

 • Slechts vijf jaar oud is Jet Boschloo, maar toch wel bijzonder stoer. Lumberjet, zou ze eigenlijk moeten heten!

  Ingezonden door haar vader Gerton Boschloo in Gorsseli

 • De BWB fokstier Habil de Mehogne (1205 kg) is een rustig dier. Dat bewijst eigenaar Marnix Knetemann door er, midden in het centrum van Alkmaar tijdens de Landbouwdag 2006, op te gaan staan.

 • De ene week nog voor de ploeg, de andere week houtslepen in het bos. Het heeft veel weg van grasmaaien, alleen de grassprieten zijn wat dikker......

  Ingezonden door Arie Huisman in Zwartsluis

 • Vrijwel dagelijks staat een varkentje op haar achterpootjes tegen een boom in de achtertuin, schrijft Pieter de Hart vanaf het eiland Flores in Indonesië. Varkens worden op Flores bij de woning grootgebracht. Ze staan met een touw (door de oren of om een poot) meestal vast aan boompjes en krijgen etensresten gevoerd. De varkens zijn er niet Nederlands roze, maar bijna altijd donkergrijs.

  Indonesië is Islamitisch, maar van de Flores-bewoners is 85 procent katholiek. En die laten zich het varkensvlees goed smaken. De varkens worden meestal aan huis geslacht. Varkens van een jaar oud brengen ongeveer €125 op. Drie varkens is een jaarinkomen.

 • Dit kalf konden we niet van de koe krijgen. De dierenarts besloot daarom hem er van opzij, met een keizersnede, uit te halen. Het dier was al dood en heeft zo te zien 2 koppen aan 1 lijf. De koppen zijn beide volgroeid en de rest van het kalf ook.

  Ingezonden door Marco Kodden in Ommen

 • Kuilgras is niet alleen voor jongvee, ook Rohan vermaakt zich er best mee.

  Ingezonden door Gerrit Tessemaker in Nijbroek

 • Marc van der Ven 'stoeit' met NiekJaap van Buitenhof, de kampioen stieren onder 4 maand in Kelpen.

  Ingezonden door Huub van der Ven in Oirlo

 • Na het hakselen van de mais verzamelen we kolfjes voor de kippen en paarden. Bart (10 maanden) zat lekker in de kruiwagen te genieten.

  Ingezonden door Sandra Wijkamp in Halle (Gld.)

 • Mijn broer Thom is 16 en is gisteren kampioen van Nederland in Utrecht geworden met onze stier Asterix.Ik vind dat pas vet cool!

  Ingezonden door Barry Schroeder (13) in Koningsbosch (L.).

 • Onze Luc (3 jaar) heeft hier wel een hele grote aardappel van de band geraapt!

  Ingezonden door Bastian en Lianne Goense in Ovezande (Zld.)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W.J. de Boer

  Dit is pas echt een stoere boer! Helemaal stoer!!!

 • no-profile-image

  Henk Mulder

  L.S. Ikzit in het bestuur van de Historische Vereniging Annen en voor een artikel in ons tidschrift ,,TOEN" zoek ik een artikel met foto`s over Loonbedrijf Brands
  dat gestaan heeft in De Boerderij van 20 october 1965.Kunt U mij op de een of andere manier verder helpen om daar aan te komen? M.vr. gr. Henk Mulder.

Of registreer je om te kunnen reageren.