Home

Foto & video

Snakken naar water

Juli 2006. Gewassen, dieren en mensen lijden onder de extreme hitte. Overal in Nederland is het slecht. Wie nog kan, beregent. Boerderij maakt een rondje Nederland om de gevolgen van de warmte op beeld vast te leggen. Bekijk ook fotoreportage 1

Foto

  • Dick Wentink in Zelhem houdt de daken van zijn kraam- en vleesvarkensstal met een sproeier nat. Daarmee maakt hij het in de afdelingen vier graden kouder. Wentink heeft een gesloten bedrijf met 75 zeugen en 500 vleesvarkens. Foto Hans Prinsen

  • Koeien in een weiland aan de Lochemseweg nabij Diepenheim krijgen verkoeling omdat het grasland wordt besproeid. Foto Frank Uijlenbroek

  • Jan Kerkveld uit Hengevelde terwijl hij controleert of de waterpomp voor de koeien nog werkt. Kerkeveld heeft 20 koeien, 9 hectare gras en 2 hectare maïs. Foto Frank Uijlenbroek

  • Jan Kerkveld uit Hengevelde terwijl hij in de schaduw even uitrust bij zijn koeien die ook de schaduw hebben opgezocht. Foto Frank Uijlenbroek

  • In Loenen (Gld) snakken de gewassen naar water. De koeien van Marcel Bruynen hebben niet veel groen gras meer om in te grazen. Foto Robin Britstra

  • Vader Jan Wanink die de sproei-installatie verplaatst om te zorgen dat er overal op het gras terecht evenveel water komt. Samen met zijn dochter en schoonzoon heeft Wanink in Kerspel-Goor 80 koeien, 25 hectare gras en 10 hectare maïs. Foto Frank Uijlenbroek

  • Veehouder Frans Rutten (rechts) en zoon Arie hebben woensdagmiddag 19 juli om 13.30 uur de koeien alweer op stal gezet omdat het buiten te heet is. Foto Jan Willem van Vliet

  • Marcel, zoon van de familie Snellink uit Markelo, drinkt veel water in een rustpauze tijdens dorswerkzaamheden. Alleen zo zijn de extreem warme temperaturen te trostseren. Familie Snellink heeft 120 koeien, 45 hectare gras en 20 hectare maïs. Foto Frank Uijlenbroek

  • Jan Jansen in Sevenum heeft een gemengd bedrijf met stieren, maïs, asperges, granen en suikerbieten. Jansen inspecteert in de zinderende hitte de schade die tot op heden de maïs heeft opgelopen. Foto Fer Traugott

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.