Home

Foto & video

Fotowedstrijd oogst 2006 (16)

De redactie van Boerderij is benieuwd naar de mooiste momenten rond de oogst en organiseert daarom een fotowedstrijd. Deze kunt u met een korte toelichting mailen naar boerderij@reedbusiness.nl, of sturen naar Boerderij-fotowedstrijd, Postbus 4, 7000 BA Doetinchem.

Foto

  • Foto: familie Bon. Beschrijving: terwijl vader aan het melken is, lossen Wesley en Kevin een wagen hooi.

  • Foto: familie Bonnema. Beschrijving: zoon Jaap vindt het geweldig dat moeder balen in folie wikkelt.

  • Foto: familie Bonnema. Beschrijving: De laatste keer dat de wikkelmachine is gebruikt door de familie Bonnema, dus ook nog eens een gedenkwaardig moment.

  • Foto: J.G. Dam. Beschrijving: de tachtigjarige heer Dam voor een oogstmachine op een oogstfeest.

  • Foto: J.G. Dam. Beschrijving: de heer Dam uit Garrelsweer (Gr.) poseert voor een oude Lanz Bulldog.

  • Foto: familie Donker. Beschrijving: Theimen Donker helpt opa graag de kuil aanrijden in Ouderkerk aan de IJsel (Z.H.)

  • Foto: Andries Poppe. Beschrijving: oogsten van Ditta S poters op het biologische bedrijf van Poppe. Het was een nevelige zaterdag. Toch is mooi de actie te zien van de jongeren die de moederknollen er uit gooien.

  • Foto: Andries Poppe. Beschrijving: De bloemenrand profiteert mee van het uien beregenen. En het leverde een mooi plaatje op.

  • Foto: Gert van Beek. Beschrijving: in het Gelderse Bennekom, grenzend aan de Utrechtse provinciegrens moet de hooibouw noodgedwongen met speciale rupsaangedreven machines door een bedrijf uit Staphorst van het land word gehaald. Op de foto ziet u dat zowel de trekker als de opraapwagen beiden met rupswielen door het water rijden terwijl de volgende bui alweer nadert.

  • Foto: Frank van Genugten. Beschrijving: Robert van der Pol van Loonbedrijf van Berkel uit Eerde (N.B.) rijdt de maiskuil aan. Door het verlengen van de mestuitrijperiode was het maishakselen en grasland bemesten op dezelfde dag, iets wat normaal bijna nooit voor komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.