Home

Foto & video 892 x bekeken

Fendt breidt Vario-reeks uit

Fendt voegde onlangs een 309, 310 en een 311 Vario toe aan de vorig jaar geïntroduceerde 312 Vario. Boerderij maakte ook toen een rij-impressie van een prototype. De 300 Vario-serie is nu compleet. Boerderij kreeg de gelegenheid om hiermee in het veld de eerste praktijkervaringen op te doen. Onderstaande beelden geven extra beeld en informatie bij de impressie die 4 juli in Boerderij verschijnt.

Foto

  • De 300 Vario is eigenlijk de vervanger van de Farmer 300-serie waarvan de productie stopte in 2000. Sindsdien had Fendt een gat zitten tussen de dure en luxe 400 Vario en de sobere, handgeschakelde 300Ci-serie. Deze nieuwe serie moet dit gat weer dichten. Van de 300Ci-serie blijven alleen de 307Ci en 308Ci leverbaar.

  • Zoals toegelicht bij de impressie in Boerderij, bezit de 300 Vario over giertankautomatiek bij de aftakas. Via het schermpje en toetsen kan men kiezen of de aftakasautomaat moet werken op deze functie of via de standaard automaatfunctie van de driepuntshef.

  • De hele transmissie is bedienbaar via deze kleine hendel met bijbehorende knoppen voor cruisecontrol en optreksnelheid. De snelheden lopen uiteen van 30 meter per uur tot 43 kilometer per uur. Een (super)kruipbak is dus standaard. Doordat schakelhendels ontbreken, is er rechts in de cabine veel ruimte.

  • De hydrauliekhendels hebben nu de kenmerkende blauwe kleur. Per ventiel is de oliehoeveelheid instelbaar van 15 tot 70 liter per minuut.

  • De 300 Vario is qua motorkap net iets groter dan de handgeschakelde 300Ci. Hier staan een 312 Vario en een 309Ci naast elkaar opgesteld. Wielbasis en cabine zijn nagenoeg gelijk.

  • Het dashboard van de 300 Vario is fraai vormgegeven. Ditzelfde dashboard zit ook in de grootste Fendt-trekker, de 936 Vario. Te verwachten is dat Fendt dit uiterlijk nog dit jaar bij alle series zal doorvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.