Home

Foto & video 1383 x bekeken

De breedste sleepvoetbemester

Fabrikant Veenhuis ontwikkelde samen met Tjalma mechanisatie in Oldekerk (Gr.) de breedste sleepvoetbemester die nu te koop is: 16,5 meter. In de machine zitten enkele technische hoogstandjes verwerkt. Loonbedrijf Gebr. Van Bergeijk in Zuidland kocht de eerste. Ze kunnen nu met deze bemester door de spuitsporen rijden.

Foto

  • Op deze foto toont Van Bergeijk de sectieopbouw van deze brede machine. Elke sectie bestaat uit acht uitlopen. Wanneer een sectie opklapt, worden tevens de uitlopen afgesloten. Op de kopakker kunnen ze allemaal tegelijk omhoog en ook dicht. Geen geklieder dus meer op de kopakkers. De bemester blijft tijdens het werk op eenzelfde hoogte hangen, alleen de elementen scharnieren.

  • Omdat de sleepvoetelementen recht naar achteren staan, kan de machine tot een compact geheel inklappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.