Home

Foto & video 848 x bekeken

Meer foto's van de super-trike

Fabrikant Vervaet in Biervliet ontwikkelde voor de loonwerkers die nog meer capaciteit wensen een driewieler met daarachter een extra 10 kuubs tank. De totale tankinhoud komt zo op 24 kuub. Volgens de fabrikant ligt de capaciteit zo’n 30 procent hoger dan een standaard driewieler.

Foto

  • De tank (afkomstig van fabrikant Schuitemaker in Rijssen) is voorzien van zogenoemde spreidassen. De tankwielen sporen zo buiten de wielsporen van de driewieler.

  • Om de wielen uit te schuiven maakt Schuitemaker gebruik van een heel zwaar scharnierend systeem. Zowel de achterwielen van de Vervaet Trike als van de getrokken tank hebben de grote bandenmaat 1050/50R32.

  • De XXL-tank is alleen een tank waarvan de assen uitschuiven. Op de tank zitten geen toebehoren zoals extra pomp. De combinatie is zo gebouwd dat de tank afbouwbaar is en de zodenbemester weer terug aan de trike gebouwd kan worden.

  • Van voren ziet de tank er gewoon uit. Alleen de breed staande wielen verraden dat deze combinatie meer is dan een normale driewieler. Vervaet bouwt nu drie combinaties die naar Denemarken en het Oostblok gaan. Ook in Nederland verwacht de fabrikant de eerste af te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.