Home

Foto & video

AgroVak Awards 2006

Boerderij-hoofdredacteur Marcel Henst reikte aan het eind van de eerste dag van de AgroVak in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch de Boerderij/AgroVak-Awards uit. Er waren vijf winnaars: drie winnaars zijn aangewezen door bezoekers van Boerderij.nl. Daaruit is ook een absolute winnaar aangewezen, de noviteit met de meeste stemmen. Uit het totale aanbod van noviteiten op de AgroVak selecteerde een jury bestaande uit akkerbouw- veehouderij- en mechanisatieredacteuren van Boerderij en Trekker & Werktuig twaalf nominaties. Daarnaast kende de vakjury een eigen vakprijs toe. (foto's: Erik van der Burgt)

Foto

  • Boerderij-hoofdredacteur Marcel Henst (links) reikte aan product manager Frank Bakx van Fendt-importeur Abemec de AgroVak Award uit in de categorie Algemeen voor de Fendt 900-serie. Uit het juryrapport: snel rijden is één ding, maar dat veilig en comfortabel doen is vers twee. Fendt laat zien dat beide onafscheidelijk zijn. Tegelijk hebben cabine en bediening een forse stap voorwaarts gemaakt.

  • Nico Dubbelboer van Dubex (links en Arne Aiking van Cleanlight met hun prijs voor de Cleanlight-machine. Uit het juryrapport: Dubex belooft een machine die goedkoper en milieuvriendelijker werkt. Chemische middelen ontbreken immers. Dat zou een doorbraak betekenen in de gewasbescherming. De machine is toepasbaar in de buurt van mensen, dieren, oppervlaktewater en zelfs wanneer het regent of hard waait. De techniek is beschermd door een EU-patent.

  • Nico van der Plas van voer machinefabrikant Trioliet met de Award voor de Triomatic Voerrobot.Uit het juryrapport: behalve de voordelen van (kleine) groepen frequenter voeren, kan de Triomatic vast voer verwerken. Kwaliteit blijft daarbij behouden, evenals voerstructuur. Minder vaak bevoorraden betekent arbeidsbesparing. De Triomatic kan zowel korte als lange producten verwerken.

  • Walter Veenhuis van Veenhuis Machines Raalte krijgt zijn Vakjury-Award voor de Mesthaspel. Uit het juryrapport: de stilliggende slang, de slimme arm en de pompunit besparen fors op trekkracht, brandstof, arbeid en bodembelasting.

  • Frank Bakx van Fendt-importeur Abemec en Gerhard Vrieze (rechts) van Fendt ontvingen de voor de Fendt 900-serie ook de overall-prijs.

  • Akkerbouwer Örjan Schrauwen uit Zevenbergen (N.Br) is de gelukkige winnaar van een E-ton Yukon ST EXL150 Quad van de quadshop.nl. Onder de stemmers op de genomineerde noviteiten op Boerderij.nl werd een quad verloot. Op de foto een dolenthousiaste Örjan Schrauwen en vriendin met de gewonnen quad.

Of registreer je om te kunnen reageren.