Home

Foto & video 1233 x bekeken

Afgeknotte trekker

Mechanisatiebedrijf Rebo in het Duitse Visbeck-Rechterveld bouwt sinds een jaar viercilindermodellen om, voorlopig alleen van fabrikant John Deere. De koelers en het luchtfilter, die origineel voor het motorblok zijn gemonteerd, worden verplaatst.

Foto

 • Daarna wordt circa 60 centimeter van de motorkap gezaagd. Zo ontstaat de Rebo Rack, een standaardtrekker met een opbouwruimte boven de vooras voor een kipbak, een voorlader of een (spuit)tank. Een impressie. Zie ook www.rebo-landtechnik.de.

 • Hier een verbouwde John Deere 6320 met een hydraulische kipbak. Door de zijschotten van de laadbak uit te vouwen, ontstaat een vloeroppervlak van 5,8 vierkante meter. Zo kan de trekker bijvoorbeeld veel kisten met plantgoed in één werkgang meenemen tijdens het planten. Ombouwen kost circa 25 procent van de aanschafprijs, ofwel ongeveer €16.000.

 • Hier een Rebo Rack op wens van de klant gespoten in oranje en uitgevoerd met een bermmaaier van de Duitse fabrikant Gilbers. Het volledige gewicht van de maaier rust zo op de vooras. Het zicht vanuit de cabine op de maaier is uitstekend.

 • De bermmaaier laat zich met zes zware pen/gat-verbindingen snel aan het frame van de trekker koppelen. Ook de overige werktuigen, als laadbak, voorlader of spuittank hebben hetzelfde snelkoppelsysteem.

 • De bermmaaier laat zich met zes zware pen/gat-verbindingen snel aan het frame van de trekker koppelen. Ook de overige werktuigen, als laadbak, voorlader of spuittank hebben hetzelfde snelkoppelsysteem.

 • Het luchtfilter is naast de linkercabinestijl gemonteerd. Erg goed bereikbaar voor onderhoud, maar dicht op de vulopening van de dieseltank.

 • Voor het luchtfilter zijn de leidingen aangepast, waaronder een professioneel gemaakt aluminium aanzuigkanaal.

 • De koelers zijn in een stevige metalen kast rechts onder de cabine gemonteerd.

 • De koelers zitten tussen het voor- en achterwiel. Het rooster aan de onderkant is met vier schroeven gemonteerd. Nadat het rooster is verwijderd, gaat reinigen eenvoudig.

 • De ventilator voor de radiateurs wordt hydraulisch aangedreven. Hiervoor wordt het externe hydrauliek afgetapt via een extra elektro-hydraulisch ventiel. Het aantal externe ventielen voor werktuigen blijft dus behouden. Wel vergt de temperatuurgeregelde ventilator op vol vermogen circa 10 kW van het trekkerhydrauliek.

 • Een groot voordeel van de hydraulisch aangedreven ventilator is dat de draairichting met een druk op de knop gewijzigd kan worden. Dan blaast de ventilator het vuil uit de radiateurs.

 • Het schoonblazen van de koelers kan in de praktijk vaak voorkomen bij werkzaamheden in stro of hooi. Dan werpen de wielen veel vuil op. De bodemvrijheid onder de kast met koelers bedraagt 45 centimeter.

 • Het zicht vanuit de trekkerzitting. Voorop de trekkerneus is het zicht iets beter dan bij een standaard John Deere. Het filter aan de linkerstijl zit op één lijn met de as aan de voorwielen.

Of registreer je om te kunnen reageren.