Home

Foto & video 319 x bekeken

Veldspuiten op Cereals

In Engeland zijn nieuwe spuiten getoond.

Foto

  • Britse graantelers laten zich op Cereals door onderzoekers bijpraten over nieuwe graanrassen.

  • Het graanonderzoeksinstituut HGCA heeft prominent midden op het Cereals-terrein een grote stand. De resultaten van de proeven van afgelopen jaar worden gepresenteerd. Er liggen proefvelden met graan, koolzaad en erwten.

  • Gesprek van de dag was bruine roest in tarwe. Normaal gesproken komt bruine roest maar sporadisch voor, maar door de droge april- en de natte meimaand komt er massaal bruine roest voor. In Nederland geldt dit jaar hetzelfde.

  • Op Sprays and Sprayers toonden de spuiten hun kunnen op een hobbelbaan. Hier de nieuwe Hardi Alpha 2.500. De hobbelbaan is tegenwoordig achterhaald. Geen van de spuiten heeft er tegenwoordig moeite mee.

  • Het marktaandeel gedragen spuiten is nog altijd groot in Groot-Brittannië. Veel fabrikanten toonden op de demo dan ook een gedragen model. Hier een spuit van de Britse spuitenfabrikant Knight.

  • Het prototype van de nieuwe zelfrijder van John Deere, de 5430i, werd voor het eerst aan het Engelse publiek getoond. Hij stond daarvoor al op de Sima in Parijs in maart 2007.

  • Dit kan alleen in Engeland, een motorfiets op diesel. De Ecorider wordt gebouwd in Schotland en wordt aangedreven door een 230 cc Hatz-dieselmotor. De motor heeft een automatische transmissie en kan maximaal 50 kilometer per uur rijden. De motor is zuinig, de fabrikant claimt een verbruik van 1 op 90. Goedkoop is de dieselmotor niet. Deze kost ₤3.250, omgerekend €4.483.

  • Gps-stuurautomatenfabrikant Trimble hield een demo rechtrijden met een gps-stuurautmaat. Telers konden plaatsnemen op een New Holland TS90, een MF 6499 of een Case 480 Quadtrac rupstrekker met een Trimble-stuurautomaat. Groot trekt toch de aandacht. De meeste telers prefereerden een ritje op de indrukwekkende Case.

Of registreer je om te kunnen reageren.