Commentaar

18 reacties

‘Fout signaal uit Amsterdam’

De terrasjes zaten Tweede Pinksterdag weer zo vol als haalbaar met de anderhalvemetereisen. En ondanks dat er nog steeds heel veel thuiswerkers en gedwongen thuisblijvers zijn, duiken de eerste files alweer op.

De anderhalvemetereconomie komt op stoom. De beurs ziet het zitten, een paar dagen op rij een paar procent winst. De Dam in Amsterdam stond ook vol: 5.000 mensen verzamelden zich daar voor een demonstratie. Anderhalve meter afstand? Nee, 50 centimeter was al veel. En de burgemeester stond er lachend bij en waste ’s avonds bij Op1 haar handen in onschuld.

Meten met twee maten

Handhaven? Nee, even niet want het recht van demonstratie gaat voor. Anderhalve meter is ieders eigen verantwoordelijkheid. Echt? Waarom zijn dan zoveel boetes uitgevaardigd en strafbladen uitgedeeld voor overtreding van de lockdownregels in Nederland?

De overheid meet hierin met twee maten. Slachterijmedewerkers zijn verdacht als broeinest van corona. Ze moeten afstand houden, mogen slechts met enkelen in een busje vervoerd. En na een flink aantal positief geteste – niet eens zieke, dus – medewerkers gaan slachterijen – even – dicht.

Als niet alsnog een stevig signaal afgegeven wordt, is het einde zoek

Dat Amsterdam niet handhaafde, is dan ook wrang. Wrang voor al die ondernemers die zich wel moeten houden aan de anderhalvemeter-eisen. Die forse kosten moeten maken om daaraan te voldoen. En die dan op tv zien dat terwijl zij zich conformeren, anderen de regels met voeten treden. Als niet alsnog een stevig signaal afgegeven wordt, is het einde zoek. Dan is de anderhalvemetereconomie passé, lapt iedereen de regels aan zijn laars. Wordt het business as usual, met mogelijk duizenden doden tot gevolg. Met dank aan een niet ingrijpende burgemeester.

Laatste reacties

 • info58

  bestuurlijk verantwoordelijk dus weg met dat mens

 • @123

  Den Haag wil niet optreden richting de burgemeester van Amsterdam, gezien de gevraagde motie gisteren, die is verworpen. Daarom als er na 2/3 weken onder de demonstranten geen corona wordt ontdekt ,de 1,5 meter economie afschaffen en weer normaal doen, zoals voor de nieuwe abnormaal van Rutte.

 • Maas1

  Mijn wil mijn stad mijn wet
  De zorg die zich te vuur en te zwaard voor de gezondheid van mensen zich inzet en ingezet heeft.
  De ondernemers die met belasting gelden worden ondersteunt,die door de Corona op omvallen staan
  Een lege Dam in Amsterdam met de doden herdenking
  Alle mensen die thuis aan het wek zijn
  Ouderen in sociale isolement
  Wij die onze kinderen naast onze bedrijven onderwijs gaven
  Enz.
  Amsterdam heeft zijn eigen regels voorgezeten door haar wil is wet.

  Met mogelijke gevolgen voor ieder van ons!
  Waarom Amsterdam?😟

 • Alco

  Daarbij en dan wil ik niets goedpraten.
  Maar die Floyd was aangehouden op het uitgeven van vals geld en was niet aanspreekbaar.
  Tenminste, als je dat weer moet geloven.
  Alles heeft een oorzaak zeg ik altijd:
  Er worden zelf donkere mensen aanbeden.
  Simpele mensen geven af op andere mensen, zoals op homo's, door hun eigen gebrek.

 • Zuperboer

  @Alco; Daar gaat het niet om. Als jij of jouw kinderen 'onder invloed' worden aangetroffen heeft de politie ook zorgplicht. Dat er rauwe randen aan dit verhaal zitten is duidelijk en dat de zaak escaleert is ook duidelijk. Halsema stelt zichzelf bij voortduring boven de wet. En wat Trump betreft, als hij met die familie was gaan praten had hij heel veel goodwill gewekt. Maar ja, .....als......

 • Hilhorst100

  Typisch links een fout nooit toegeven, en zogenaamd spreken namens allen. Een extra corona dode door dit en de burgemeester is eigenlijk een m......denaar

 • Bennie Stevelink

  Het is niet de eerste keer dat Halsema zichzelf boven de wet plaatst. Eerder liep haar 15 jarige zoon buiten te zwaaien met een pistool die in huize Halsema lag. Zogenaamd gebruikt voor filmopnamen. Een pistool wat gebruikt wordt bij filmopnamen hoort toch bij de attributen die bij de film gebruikt worden en blijft toch op de filmset? Wat deed dat ding bij Halsema in huis?

  Nu stelt zij zich weer boven de wet. De enigste manier om de geloofwaardigheid van het gezag te herstellen is het aftreden van Halsema.

 • Gebageit

  Idd Bennie, aftreden is het enige juiste signaal. Een burgermeester moet ten aller tijden onafhankelijkheid bewaren en doet ze totaal niet en dat is niet de eerste keer.

 • Alco

  Halsema heeft de media mee.
  Let op:
  Als er over een paar weken geen corona gevallen bij komen, zal er voor Halsema een standbeeld gemaakt worden.
  "Zij was de vrouw die de corona hysterie doorbrak".
  Grapje natuurlijk, maar het kan soms raar lopen.

 • ENDE902

  Afgelopen 2e pinksterdag heeft zich een onaangekondigd besmettingsexperiment voorgedaan inzake het coronavirus.
  De komende twee weken moeten de resultaten duidelijk worden. Deze resultaten kunnen liggen tussen een duidelijke brandhaard tot een duidelijk niet overdragen van de besmetting met het coronavirus.
  In het geval van de brandhaard zal mevrouw Halsema iets uit moeten leggen inzake haar beleid. In het geval van een duidelijk niet overdragen besmetting zal de heer Rutte iets uit moeten leggen inzake zijn beleid.
  We wachten wel af.

 • kanaal

  als je maar links bent kan alles.

 • farmerbn

  Kun je halsema juridisch aanpakken als je corona kreeg van een demonstrant?

 • Alco

  Nee farmerbn. Jij was dan daar ook uit vrije wil zal er dan gezegd worden.

 • Allert

  Ik lees bij meneer/mevrouw kanaal: Als je maar links bent kan alles.
  Sorry meneer/mevrouw kanaal. Kijk ook even naar je eigen sector. Dan schrijf je zoiets niet.

 • Allert

  Meneer/vrouw kanaal. Kleine reminder voor je.
  Het is nog niet zo lang geleden dat de boeren massaal met trekkers (let wel, op gejuind door jullie multinationals zodat zij buiten beeld bleven) naar Den Haag gingen. Weet je ook nog via welke route? Wat deed de politie en politiek? Je wil mij toch niet vertellen het een linkse activiteit was, toch?
  Misschien zou het goed zijn als de schrijver Robert Bodde, beter nadenkt voordat hij iets schrijft zodat jij ook anders gaat reageren.

 • Alco

  @Allert. Wat kijk jij door een eigen bril!!!!

 • farmerbn

  Nee, alco. De studiegenoot, gamilielid of collega van die demonstrant die ziek geworden is . Kan die halsema aanpakken?

 • Alco

  O ja. Dat kan ook nog.
  We denken nu weer tweeledig.
  Aan de ene kant dat Halsema op zijn donder krijgt, maar verdriet gunnen we ook niemand.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.